Haagse oliebollencross trilogie 2014

AfbeeldingEen frisse start met een verfrissende cross. Dat had ik in mijn hoofd.Vorig jaar was dit weer mijn eerste serieuze loop en een start om te kijken of ik op 40+ leeftijd mijn ingeslapen records een positieve schop onder de kont kon geven.  Je bent nooit te oud om te leren, maar ook niet om hard te lopen. Van de Delftse oliebollencrosshad ik geleerd om ruim op tijd aanwezig te zijn. Dit was een makkie, want Spartaan Max zou ik begeleiden naar de jeugdcross (2km), die voor de start van de korte (4) en lange cross( 8) volgt. Ook mijn voorbereiding was goed: geen feestjes, alcohol (drooglegging tot en met de halve van Egmond) of pijntjes/kwaaltjes de dag ervoor.

Goede voornemens en voorbereiding

Vorig jaar had ik de korte cross gelopen. Eigenlijk wilde ik zowel mijn tijd (18.07) als mijn positie (8e) verbeteren. maar het is toch leuker om het tegen goed getrainde atleten en trainingsmaatjes van Sparta op te nemen. Bovendien is het een parcours dat me ligt, dus besloot ik op het laatste moment om voor de lange cross te gaan. IMG_2457

Max, die nog redelijk onervaren is, liep lekker mee in de jeugdcross en eindigde het rondje in 11.57 in het midden van het deelnemersveld (en niet eens zo veel achter AV Sparta trainerszoon Kamil Snellink).

Samen moedigden we  daarna in deel 2, de korte cross o.a. Spartanen Vincent van den Haak (die het heel verdienstelijk deed na een lange tijd van absentie en vooraan eindigde), trainer Jan (come-back van blessure) en Amelia Xavier aan.

OliebollencrossHaag2014_michel_tejo

Na een stukje inlopen kwam Tejo als eerste (andere) Spartaan zich melden voor de lange cross. Samen verkenden we nog even het parcours, en het wikken en wegen over welke schoenen te gebruiken was ook weer een onderwerp van gesprek. Daarna ging het hard regenen: Spartanen en nieuwjaarswensen! Gelukkig bleef het droog.

Het weer was prima. Heerlijk zacht, waardoor de klimmetjes, de heuveltjes, zandvlakte, modderpad en gras-finishgebied goed begaanbaar was. Ook een oude bekende , oud-collega Bas was van de partij. Als ik loopliefhebber ben, dan is hij loopverslaafde geworden. In positief opzicht uiteraard. Volgende week zien we elkaar weer voor de halve marathon in Egmond en wie weet de dag na dit schrijven in de metropool Stompwijk.

Terwijl ik nog met hem aan het kletsen was probeerde ik wat verder van voren te komen, tussen het redelijk ruime deelnemersveld. Tejo, Joeri en Michel hadden zich al weer op de eerste startrijen genesteld. Ik ging meteen lekker van start en moest met twee tussensprintjes een paar glibberige modderpoelen ontwijken, waardoor ik meteen in het kielzog van Herman kwam. 

OliebollencrossHaag2014_AV_hans

Na de klimmetjes op het verharde gedeelte volgde een lastige bocht naar links, wat struiken in een bocht en meteen weer een zanderig klimmetje, waarna het ploeteren door de duinvlakte begon. Herman en ik schakelden en versnelling lager en we werden dan ook ingehaald door Marlon, die ik nog een halve ronde kon volgen.OliebollencrossHaag2014_marlon

Soepel ging het via het (droge) modderpad richting start/finish. In het begin van de tweede ronde werden Herman en ik ingehaald door Hans. Bij het technische gedeelte richting zandvlakte kon ik veel terrein op anderen en Hans goedmaken. De kunst is om je paslengte aan te passen. En via een ruime buitenbocht hard naar beneden te lopen en zodoende genoeg vaart voor het heuveltje en de zandvlakte over te houden. halverwege kwam ik door in 18.08, maar 1 seconde slechter dan de tijd die ik vorig jaar neerzette. Op de korte cross dan!

Inmiddels was ik in een heftige strijd gewikkeld met de uiteindelijk tweede dame.

OliebollencrossHaag2014_AV3

Op de heuvels haalde ik haar bij, vlak voor de bocht passeerde ik haar steeds en pakte dan 50 meter, die zij dan op het vlakke weer dichtliep. In de laatste ronde had ze mij door. Ze versnelde ook voor de krappe bocht, maar nu was het zaak om achterliggers handig te ontwijken en kon ik met een handige manoeuvre langs haar en de achterblijfster. De achterstand liep de dame weer dicht en het licht ging ook langzaam uit.

HaagOliebollencross2014_AV2
Bij het laatste heuveltje zette ik nog even aan, maar bij het laatste stuk grasland afgezet met linten, voelde ik weer de hete adem in de nek. Gelukkig had het haar veel kracht gekost en kon ik met een tweede versnelling weer afstand nemen. In een tijd van 36.08 kwam ik binnen, een verval van 2 seconden vergeleken met de eerste twee rondjes halverwege. Hans kwam niet veel later binnen en verklaarde dat hij toch echt niet van die heuvels houdt. Op de 10 km vlak zal hij weer zeker voor mij eindigen.

OliebollencrossHaag2014_misha

Misha Stasse was deze keer beste Spartaan, hij kon nog net Joeri Borgstein een fractie voorblijven en eindigden voorin. Beiden finishten in de 32 minuten.Tejo en Michel bleven ook goed bij de subtop.

Na afloop was het goed oliebollen eten in de Haag kantine. Vet (en) lekker. Een 10-jarige jongetje schijnt zelfs 8 oliebollen naar binnengewerkt te hebben.

Avkoplopers_Eric2

De grootste oliebol lieten we achter: hij maakte het meest lawaai, maar vertelde niet dat hij na 1 rondje al was uitgestapt. (naam bij de redactie bekend;-)

p.s. meer filmpjes, foto’s en uitslagen volgen zsm in dit verslag.

 

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Haagse oliebollencross trilogie 2014

  1. Pingback: Meerhorst loop: Stiefelen in Stompwijk | Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s