Dutch Ultra Coast run

marlon Voorn1Marlon Voorn is wegatleet, crosser, trailrunner, kortom een bevlogen loper. Voor een nieuwe uitdaging toog hij naar de Noord-Hollandse kust, waar hij zich waagde aan de Dutch Coast Ultra Trail by Night.

Hier volgt zijn verslag:

Dat ultralopen smaakte naar meer. In 2013 had ik de Den Haag ultramarathon 68 km gelopen en wilde ik in het nieuwe jaar 2014 weer wat kilometers er bij gaan lopen. Dus op internet rond gekeken en daar kwam ik de website van Dutch Coast Ultra Trail by Night (kortweg DCURN) noemt. Daar kon je starten op de 50 km,75 km en 100! en ging grotendeels over het strand. Dat ik op 19 juli de Eiger trail 101 km ga  lopen is dus een aardige aanloop van 75 km om mee te beginnen.Deze DCURbN was een heel stuk van Den Helder naar IJmuiden over het strand,wat het best pittig maakte en een leuke uitdaging was.Hoe is het strand ,hoe hoog komt  het water op, en staat er een harde wind.

Al snel stond ik op de deelnemerslijst en zag dat er nog meer trailmaatjes daar gingen lopen. De 50 km ging helemaal tot  Castricum aan zee ,waar ook tevens het meldpunt was voor de 75 km en 100. hier was ook het verzorgingspost. De 75 km ging tot IJmuiden, eindpunt strandtent de Pieren Waai.De 100 km ging tot Zandvoort om het race circuit heen  en dan weer terug  naar IJmuiden.

Het parkoers

Het parkoers...Afijn, 17 januari was het zo ver. Om 22:00 was de start voor de 75 km en de 100 km ,de 50 km… een half uur later.Rond 18:00 nam ik de trein van Den Haag naar IJmuiden ongeveer 2,1 uur met de trein reizen,ik wou een beetje op tijd bij de start zijn ,daarom dat ik zo vroeg vertrok.Aan gekomen bij het hotel-restaurant waar de startlocatie was en je het startnummer kon ophalen,was het nog vrij rustig.Dus eerst maar rustig mijn rugzak in orde gemaakt,je moet zelf je spullen die je niet nodig had bij de loop,meenemen dus ik had niet zo veel bij me qua kleding,alleen een jas en een lange broek voor na de finish.Dus alles aan mijn rugzak vast gesjord. Het was wel redelijk wat gewicht,maar het was te doen.Het begon al  druk  worden..ik zag al wat bekenden:,Esther,Peter,Rob,Chris leuk ze weer allemaal te zien.

Respect voor de mensen die deze DCURN gingen doen .Ik was best wel gespannen ,hoe zal het gaan die nacht.Zal ik nog krampen krijgen in mijn kuiten ,bovenbenen? ik had wel extra magnesium tabletten geslikt. twee weken lang en merkte wel dat  het hielp,maar was het genoeg 1487990_10201728923649747_722604667_o (1)voor 75 km lang? ,ja dus nergens last van gehad.  Om 22:00 ging de start ..ik had me ipod Nano mee genomen  ..met heel veel muziek, om de langen stille nacht door te komen,die had ik gelijk aan gedaan en op de muziek van Hed Kandi in mijn oren, ging ik de nacht in.

We liepen eerst door het dorp, waar het al redelijk stil was,ze hielden zeker niet van die nachtelijke drukte 😉
Daarna kwam de lange dijk…Ik liep redelijk constant.De lichtjes van de hoofdlampjes,die je verplicht mee moest nemen, geleed  als een licht slang over de dijk.Op de dijk ik weet niet op wel kilometer punt dat was …stonden flesjes water.Ik heb er geen gebruik gemaakt, ik was bang dat ik er last van zal kreeg van het koude water,dus ik nam van me zelf mee genomen drank ,een slok AA drank uit mijn camelback en  ging weer verder.Ik kwam Chris  van Beem nog tegen onder weg die 100 km ging lopen ,ik liep een stukje met hem op maar zijn tempo was iets te hard dus ik wensten hem succes,en ging mijn eigen tempo lopen. Maar hij zij nog dat hij erg last had , of zo iets… Na een heeeeel veel km kwam we eindelijk bij  het 50 km punt waar je verplicht je moest melden en de verzorging post was…..Ik zag een tafel met allemaal lekker dingen,marsen,rozijnen,ontbijt koek,tuc enz.Ik nam een bekertje cola een handje  rozijn, een paar marsen  en pakje tuc,s  lekker voor onderweg.Ik ging weer verder..moest nog 25 km lopen en had gewoon al meer dan een marathon gelopen!!!

1529990_10201729015092033_141150722_o

Je liep redelijk veel alleen op het strand,en af en toe kwam er dan iemand voor bij lopen,na de een tijdje dacht ik dat ik verkeer was gelopen,maar op mijn Suunto zij dat ik nog recht door moest blijven lopen,ik zag op een geven moment geen lichtjes achter me..waren er zo weinig 75/100 km ??Maar naar een tijd zag ik weer wat hoofdloopjes op duiken !!Ik ben niet meer in gehaald vanaf de 50 km punt tot het dorp Wijk aan Zee. Eindelijk ging ik van het strand af want verder kon je natuurlijk niet ,want je heb daar de sluizen van IJmuiden waar met een boog om heen moest.

In Wijk aan Zee was het doodstil echt niemand op straat,dit was wel het  saaiste stuk en ook was er veel afval.Mijn Suunto gaf  goed de weg aan. het was soms wel even zoeken, maar ik kon lekker door lopen .Bij de sluizen kwam ik weer een loper tegen,waar ik mee samen een stukje mee op gelopen hebt door  sluizen van IJmuiden.Bij een  industrieterrein  raakte hem weer kwijt, dit was wel het moeilijk stukje om de juiste route te vinden,hier ging het dus fout, bij het  Shell Station stond precies een tankauto voor het pad dit pad moesten we inslaan om weer in de duinen uit te komen .Op een gegeven moment kwam ik iemand van de Havendienst tegen en hij zag mijn zoeken ,hij wist te weten waar ik naar toe moest moest ,de Pierewaai daar was te finish.Dus hij legde me uit hoe ik daar kwam, hij zij dat het nog een 1,2 km ver was …alleen ik moest wel het bestaande parkoers hebben ,ik liep maar  door industrieterrein want ik zag dat ook op mijn  Suunto ,dat aan gaf,maar liep wel ver naast het parkoers dat wel.Op een gegeven moment liep ik weer op het bestaande   parkoers. Vlak bij de finish werd ik nog aan gesproken door een jongen en meisje, die bij een scooter stonden ,die aardig totall los was. De voorkant lag er helemaal af, volgens mij hadden ze te veel  van het gouden vocht gedronken. Of ik verstand had van scooters, het stuur stond muur vast ,wat de oorzaak bleek te zijn.dutch-coast-ultra-run-by-night---trailrunning-nederland

Ik kon ze niet helpen, ik had 75 km in de benen en wilde finishen.Ik verontschuldigde me , ze begrepen  het en ik ging weer verder.

Net toen ik richting de Pierewaai ging kwam ik Berry Snoeren en Claudia Wesselman tegen  die ook de 75 km  gelopen hadden.Claudia werd de 1ste vrouw  op de 75 km. Bij 100 km., 1ste dame Mildred , binnen 10 uur gelopen. Knap hoor!

1560452_619152601473277_1471582739_n

We hebben het gehaald….na 75 km in 9:01:34 gelopen te hebben en   rond 06:00 te finishen, is deze ultra run  weer binnen.

Bedankt, organisatie en de vrijwilligers van DCURN. Het was een erg mooie loop.Mijn volgende uitdaging is de 25 km  Night Trail in Bergschenhoek.

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in ultra run en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dutch Ultra Coast run

  1. Pingback: Marlon Voorn, Haagse kilometervreter | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s