Zandvoort Circuit Run 2014, preview

Vorig jaar ging ik naar het zes jaar geleden met veel bombarie gepromote Zandvoort Circuit Run. Alweer mijn derde deelname. Het in korte tijd ontstane mega evenement is van de zelfde organisatie (Le Champion/Runners World) als de klassieker “De Halve marathon van Egmond” en de “Groet uit Schoorl Run” en gewaardeerd met een mooie hoge notering in de LEUKE LOOPJES TOP 50. Deze succesvolle lopen in Noord-Holland hebben onlangs weer een nieuw broertje gekregen: Het Rondje Alkmaar.

Zandvoort 2013

Maar ik was gebleven bij Zandvoort. De edities van 2011 en 2012 werden opgefleurd met heerlijk warm lenteweer, maar de laatste keer kwam ik met grote haast (bij Voorhout gaat het altijd fout) op een waterkoud race circuit. Het was nog net geen vriespunt, maar de muts hield ik op. Met een slechte warming-up en enigszins overtraind (ik was net naar een snellere groep gestart, had natural running shoes gekocht en ging vaker trainen) was de blessure na een halve kilometer net na de Tarzan bocht vervelend maar bijna onvermijdelijk. Een felle scheut onderin mijn kuit richting achillespees was het resultaat. Terwijl ik na een kilometer toch besloot door te lopen (door soepel te proberen te lopen) liep ik nota bene(n) ook nog een minuut sneller dan het jaar er voor (en een Persoonlijk Record op de incourante 12 km).

De loop die start in de pitsstraat gooit iedere keer een nieuwe golf lopers op het parcours (ook bij de andere nevenafstanden) en bestaat uit drie even lange delen: Circuit, Strand en het dorp Zandvoort.  Met een (400 meter) lange en asfalt verschroeiende eindsprint kwam ik binnen in 55.48, waarbij ik mijn 20 jaar jongere mede sprinter op de streep voor bleef. Helaas  kon ik 3 weken lang nauwelijks hardlopen en moest daarna nog 2 weken herstel training doen. Daarna weer getraind in mijn oude groep.  Dit jaar wederom een aanval op het record. 54 en halve minuut moet toch haalbaar zijn (zonder blessure). Daarna een keertje lekker genieten van de gezellige pleinen en kroegen, want dat is een stuk leuker dan in de file naar huis rijden.Afbeelding

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd, preview en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zandvoort Circuit Run 2014, preview

  1. Pingback: Zandvoort circuit: alleen maar toch samen | Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s