Terugblik en vooruitblik Utrechtse Heuvelrug trail

AfbeeldingDe Utrechtse heuvelrug. Als kind ben ik er opgegroeid, al was het maar aan de rand (Soest/Soesterberg/Soestdijk). Daar waar de Soest(er)Duinen altijd een mooi decor en trainingsachtergrond vormen, heb ik ook dieper op de Utrechtse heuvelrug gelopen. Als ik me niet vergis heb ik nog een verguld replica schoentje liggen die ik ooit won bij de 1500 meter cross wedstrijd om “De Gouden Schoen” , ook wel Grebbebergcross genoemd. Winnen is niet helemaal het juist woord, want ik werd 3e, maar was als een kind (mag ook wel als je 14 jaar bent) zo blij met deze prijs, waar ik diep voor moest gaan. Veel heuvelachtiger had je de hardloopwedstrijden niet in mijn omgeving.

Het lopen in de vrije natuur op onverharde wegen blijft -nu de jaren voorbij gaan – toch steeds meer trekken.Of het nu de bossen van Meijendel zijn, de stranden van Kos of de rotsen van Cascais (Portugal) zijn, het blijft genieten. Steeds meer zo lijkt het wel. Daarom heb ik me dan eindelijk voor een officiële Trail Run ingeschreven. Tja, ook ik doe mee aan de hardloop modegrill. Al deed ik dat natuurlijk al voordat het een trend werd, vanaf mijn 8e: Panboscross en Sylvesterloop zijn natuurlijk ook al trailruns avant le lettre.

In oktober ga ik met wat trainingsmaatjes de Hoge Veluwe (MudSweat) trail doen. Maar zolang kan ik niet wachten. Sinds ik van het bestaan van de Utrechtse Heuvelrug Trail (UHT) af weet, staat deze hoog op mijn “bucket list”.  Het zal een mooie vuurdoop worden: 31 pittige kilometers (als je tenminste niet omloopt) van station Driebergen naar station Rhenen. Het grappige van deze loop is, dat je zelf mag weten met wie of wanneer je hem loopt. Er geldt wel een open klassement tussen een bepaalde periode (de volgende editie begint op 1 november). Je tijd wordt gemeten door het nemen van een foto van de stationsklok in zowel de start- als de finishplaats.

Hoewel ik regelmatig alleen loop. lijkt het me leuk zijn om deze loop met een (of meer) medestanders te lopen. Niet alleen de afstand, maar ook navigatie, de 160 hoogtemeters en persoonlijke verzorging.

Verslag van een mooi stuk klimmen, dalen en navigeren

Een terugblik van een dit jaar gelopen UHT kun je vinden via deze link. Hij is geschreven door Els een zeer ervaren en enthousiaste loopster, die de trail in ruim drie en half uur volbracht. Toepasselijk genoeg liep zij deze mooie tocht op mijn verjaardag, 28 februari, de laatste dag van het klassement van de 2e editie. De naam van haar WordPress blog is nog toepasselijker:  Heuvelrugloper

De andere lopen die nu al op mijn agenda staan dit jaar (2014):

  • Omloop van Ter Heijde (bij Monster)
  • Marathon van Leiden (5km)
  • Royal Ten Den Haag
  • Molenloop Voorburg
  • Ekiden Rotterdam
  • Halve marathon van Texel
  • Stortemelk halve marathon Vlieland (10km)
  • Hoge Veluwe Trail (16 km)

En hopelijk nog de halve marathon van Lissabon in november

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in preview, trail run en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Terugblik en vooruitblik Utrechtse Heuvelrug trail

  1. wanneer ga je em doen? de eerste keer hebben wij er 5 uur over gedaan, mede door het omgekeerd lopen, een kaartje op zn kant houden en een suunto ambit nog niet goed kunnen uitlezen. 10kmtjes omgelopen. erg mooie loop wel alhoewel die nieuwe tussen cuijk en nijmegen er ook veelbelovend uit ziet. een gps horloge met navigatieoptie is wel handig… (maar goed kan ook aan mij liggen, heb inmiddels 2 van de 3 in NL gelopen trails verkeerd gelopen). enjoy!

  2. ha Maarten, dank voor je commentaar. Ik wil de trail ergens in augustus of september lopen als trainings/verkenningstocht (op een doordeweekse namiddag zou ook kunnen). Misschien een paar maanden later een “tijd neerzetten”. Ingrid Achterberg wil hem ook lopen. Het plan is om in ieder geval het eerste gedeelte samen te lopen. Als je mee wilt hoor ik het graag. misschien weet je ook nog andere lopers zodat we bijvoorbeeld twee groepen van 3 a 4 personen kunnen maken. Ik spreek je hier graag nog even over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s