Snelle Voorburgers bij 23e Molenloop (a.k.a. Polderloop)

molendevlieger-voorburgVoor de 23e maal ging zondag 22 juni de Molenloop van start. In de ochtend was de Jeugdloop van 1 km al van start gegaan. Aangekomen op sportpark Westvliet wachtte al een lunchpakket op me aangezien ik me als vrijwilliger had opgegeven. molenloop-kidsrunDit bestond uit het omhoog houden van het startlint, bij de 2,5 km, waar scholieren van groep 4 tot en met 8 streden om het Schoolkampioenschap van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Alle kinderen gingen veilig van start en namen met veel plezier hun medaille in ontvangst. Voor veel kinderen was het hun eerste “lange” leuke Loopje.

Jeugd en scholieren wedstrijd

De 11 jarige Tim Cats werd winnaar bij de jongens in een bijzonder snelle 8.44 minuten, waar menig volwassene jaloers op zou zijn. Tim werd vorig jaar derde en  won in december ook al de Light in the Night Kids Run (Link). De scholier van het Pius X college voetbalt en sport zeker drie keer in de week. Justin van Dooren, A-pupil van het organiserende AV Sparta werd 2e. Bij de meisjes waren er ook Sparta pupillen op het podium te zien. Donna Polet (10.12) legde beslag op de overwinning voor Merel van Dam en Lotte Langerak van basisschool Essesteijn. Hetzelfde Essesteijn  werd ook eerste in het scholenklassement.

Foutje, bedankt

Door een foutje in de communicatie stond echter de Pius X school op het podium. Maar het gaat goed komen. Na een aantal keren dichtbij mag Essesteijn nu eindelijk de beker (op school) in ontvangst nemen.

Molenloop_2014JX-2Daarna mocht ik zelf nog een stukje lopen. Ik had voor de 10 kilometer gekozen maar had totaal geen verwachtingen over een snelle tijd of goede klassering. De twee weken ervoor had ik me in mijn vrije tijd meer met tennistoernooien (zowaar een clubkampioenschap in mijn klasse) en het WK voetbal bezig gehouden. Uiteraard waren er veel lopers van AV Sparta, maar ook andere bekende sportievelingen en verenigingen waren aanwezig. Zeer relaxed stond ik op atletiekbaan, waar ik wekelijks aanwezig ben (en soms hardloop) met wat trainingsgenoten te praten en te luisteren naar de enthousiaste speaker.

Foutje bedankt, deel 2

Molenloop_2014JX-1Voorburgs Burgemeester van der Sluijs, die het startschot gaf ,was nog niet erg bekend met de Molenloop want hij wenste de lopers veel plezier met de Sponsorloop. Hij corrigeerde dit echter wel…De tweede poging was echter niet veel beter: “Polderloop”.

Nu heeft de Molenloop ook een afwisselend parcours met een (na de start op de atletiekbaan) een stukje polder. Langs de Vliet, en door de Herenstraat in  oud Voorburg, werd via de Molen de Vlieger  het Sytwendepark en park Leeuwenburgh weer langs de Vliet naar de thuisbasis van AV Sparta in Den Haag gelopen.

Dit jaar was er ook een 5 km teamrace, waar de tijden van de beste vijf lopers werden opgeteld. Een team van voetbalclub RKAVV was het snelst.

Strijd tussen Voorburgers, Leidschendammers en Hagenezen

Molenloop2014-joeri1Bij het hoofdnummer de 10 kilometer was er dit jaar een extra prijs te bemachtigen, te weten een dinerbon van en bij Fratelli, voor de beste Voorburger/Leidschendammer. De bonnen werden gewonnen door Spartaan Joeri Borgstein, die 6e binnen kwam in 37.55. Bij de vrouwen mag Sarah Bent (ook uit hetzelfde Sparta loopgroepje van trainer Theo Sijbrandij) lekker gratis Italiaans gaan tafelen.

Molenloop_2014JX-8Terwijl ik zelf relatief vooraan en snel startte om het strijdgeweld vooraan te kunnen zien, schakelde ik al na 800 meter over op een langzamer tempo. Wel zag ik bij het naderen van de Vliet, dat de grote favoriet en Haags kampioen Stanislas Talontsi meteen een  voorsprong op twee achtervolgers nam. Niet ver daarachter was een groepje met vier Spartanen te zien: Mattijs van Dulkenraad, Marnix Baelde, Joeri Borgstein en Michel van Luitgaarden. Molenloop2014 -marnixenmattijsMichel kon de tempobeulen -zoals verwacht -niet bijbenen en Marnix moest (als mogelijke top 5 loper) tot zijn frustratie het groepje na de derde kilometer laten gaan. Hij had vandaag niet de goede benen en dreigde halverwege uit te stappen, maar toen hij ook nog werd lastig/aangevallen door een hond tijdens zijn rekoefening vervolgde hij manmoedig zijn (lijdens)weg. Met een fantastische sprint op de atletiekbaan liep hij zichzelf toch nog in de kijker.

Talontsi wint

Molenloop2014_stanislasT-1Stanislas won de wedstrijd uiteindelijk in een bijzonder snelle  34.01 en is daarmee de opvolger van Maarten Klein. Hij was maar liefst ruim 2 minuten sneller dan nummer 2 Jan willem de Graaf. Derde werd Joeri Smit van AV de Koplopers (Delft). Mattijs klokte een goede 36.55 (4e) o nder deze lastige omstandigheden met veel bochten, klinkers en  benauwde warmte, waar de een meer last van had dan de ander.

Een aantal lopers “klaagden” over het lastige (een aantal lopers liep toch weer verkeerd bij het lusje richting de brug over de Vliet) of saaie parcours. Terwijl veel andere geluiden repten over een leuk afwisselend parcours. Zelf denk ik dat het parcours niet veel veranderd hoeft te worden (al is het voor mij bekend terrein).

Verkeerde been

Molenloop-2014AV

Foto: Jose Xavier

Arnold_molenloop

Foto: Jeroen Tibbe

Oh ja, zelf liep ik natuurlijk ook mee, al probeerde ik dit realtief anoniem te doen. Dit keer geen geel Sparta shirt, maar in passend oranje-wit, waardoor ik  fotograaf Jose Xavier op het verkeerde been zette. Dat lukte niet bij die andere kiekendief: Jeroen Tibbe. Maar hij lag dan ook met zijn buik in het gras om een mooi shot te nemen. Overigens “schoot” Jose in de herkansing wel raak, nu zijn landgenoot Ronaldo nog;-)

Nadat ik de hele wedstrijd ongeveer 100 meter achter Spartaan Erwin (27e) en 200 meter achter Hans (30e) had gelopen kon ik beiden na 7 kilometer inhalen.

Eerst was ik nog Stijn (“ik hou de boel heel vandaag”) en ver daarvoor Teresa voorbij gegaan. De laatste probeerde bij de eerste twee vrouwen te blijven. Of het een trainingsachterstand of de warmte was is de vraag, maar Teresa blies zich na de traditionele raketstart op en moest zelfs bij 9 km uitstappen.

 

Podium en ereplaatsen voor Spartanen

Molenloop2014_hermanOverigens werd de race gewonnen door Diny Boschker in 42.28 en stond er toch een Spartaanse op het podium: Simone Lankhuijzen werd na een mooie bekeken wedstrijd 2e in 43.44.  Zelf werd ik in de laatste anderhalve kilometer weer voorbijgelopen door Erwin. Aangezien hij op de atletiekbaan behoorlijk stil viel, kon ik hem -met een niet geplande lange sprint – op de meet nog kloppen: 42.43.

Herman Thijssen (foto) werd knap 18e in 42.00, terwijl Michel(13e) en Geert Jan Ronde (14e) met tijden rond de 41 minuten lieten zien in goede vorm te steken.

Bij de 5 km waren bijna alle podiumplekken door Voorburgers bezet. Winnaar bij de mannen werd Bouke de Loos (Haag atletiek) in 17.49 voor Niels Noordraven en Dimitri Heskes. Bij de dames was Nicolet Timmers de snelste, voor twee dames van Sparta: Vera Salemans en Alida Batelaan.

Foto’s met dank aan Jose Xavier en Jeroen Tibbe

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s