Marathon verslag Leiden, deel 1

Klik hier om meteen naar het race verslag te gaan (deel 2).

Een dag na het ui42km_Leidentlopen van de Leiden Marathon is de glimlach  voorlopig niet van mijn gezicht af te beitelen. Waar sommige mensen steenkapot zijn na het lopen van de marathon en anderen zeggen “dit nooit meer”, heb ik de gedachte: “wanneer mag ik weer?”

av-leiden2015bEen heerlijk gevoel heb ik na de sfeervolle dag in Leiden. Ten eerste komt het omdat ik mij volgens plan mijn doelen heb bereikt en ten tweede omdat het een prima geslaagd evenement was met leuke ontmoetingen.

Met moeite op gang

S’ochtends als ik wakker word is de stemming heel anders. Geen zin. Geen zin? Ik heb hier al 4 maanden serieus naar toegetraind, de laatste week als een monnik geleefd. Ik heb altijd zin een wedstrijd. Hoe kan dat? Misschien de zenuwen of toch te weinig nachtrust. Of is het gevoel dat het na vandaag afgelopen is met de trainingsarbeid en de marathonreis vandaag eindigt? in ieder geval heb ik sinds gisteren helse pijn in mijn linker schouderblad, een pees of spier zit beklemd, dat wordt lekker want ik heb mijn schouder hard nodig.

Ik kom met moeite uit mijn bed. De dag hiervoor maar liefst 3 warme maaltijden gegeten. Pannenkoeken, Quinoa met zalm en rucolasalade en als laatste een rijke Tagliattelle pasta met veel gezonde toevoegingen. Toch voelen de benen goed, ik heb voldoende getraind, voldoende rust gehouden en de week er voor mijn kuiten nog even lekker laten masseren door onze clubmasseusse.

De sneltrein, geen sprinter

Ik heb met loopmaatje Rob afgesproken om de trein(sprinter) te nemen. Ik stap op bij de Laan van Noi , hij een halte verder bij Mariahoeve. 8.50 is het vertrek. Toch is het weer haasten, een groot ontbijt wordt het niet, wel stop ik nog een ontbijtkoek in mijn rugzak. Ik pureer nog even een paar bieten tot moes en drink het sap op. Nog een keer mijn marathonchecklist bekijken: heb ik alles? Potjandorie, nu moet ik nog snel gaan fietsen om de trein te halen. De intercity gaat pas 25 minuten later en ik heb ook nog met anderen afgesproken. Daags ervoor ben ik al naar Leiden geweest om in het filmhuis een van de sportfilms te zien. Dit speciaal in het kader van de Leiden Marathon. Toen nam ik de trein op spoor 6, waar het bezaaid is met lopers. In de trein kom ik Renate (die de halve doet) van mijn club tegen. Als de trein vaart maakt besef ik na een paar minuten dat dit de verlate intercity is van 8.46

Loopmaatje Rob zoef ik dus nu al voorbij. Uiteraard wacht ik op Leiden centraal op de verbaasde mede marathon loper. Als ik op de Garenmarkt arriveer toch iets van zenuwen.

bidonIk heb twee bidonnetjes met sportdrank gebrouwen. Op de grootste heb ik een hypotoon gelletje geplakt. In plaats van eerst mijn bidon af te geven ga ik mijn startnummer halen. Als ik mijn bidon bij de kledingafgifte wil afgeven hoor ik dat de verantwoordelijke net weg is. Oei, dat is een streep door de rekening. Een man naast mij heeft hetzelfde probleem en maakt zich druk. “Volg de man met de grijze jas, krijgen we als boodschap mee”. In de wirwar van mensen raak ik hem kwijt, terwijl hij vlak naast me staat (met zijn rug). Na wat gebel kan ik de bidons toch afgeven en het komt uiteindelijk goed. Bonuspunten voor de organisatie. In alle consternatie is mijn blauwe Adidas Hoodie opeens verdwenen. Gelukkig is de zon doorgebroken en is het veel warmer dan verwacht.

(ont)Spannende voorbereiding

leidenmaratrhon-publiekRob en ik bereiden ons voor in de omkleedtent. Pet wel mee of niet? Zonnebrand , tja laat ik die nou net thuis hebben gelaten. De sportzonnebril gaat wel op. Door de vertraging mis ik wel de start van de halve marathon die drie kwartier eerder is. Ook clubgenote en voorzitter Helen gaat de marathon lopen. Voor haar alweer de 14e maal dat de klassieke afstand wordt bedwongen. Het inlopen beperkt zich tot een tweetal minuten plus een versnelling van 50 meter. Voor de vorm 2 oefeningen. Ik mag in startvak A1 starten, Rob en de inmiddels gesignaleerde Yusuf (op weg naar 50 marathons) en de Portugese 42km_Leiden_Av1Hagenees Jose starten in vak A. Ik besluit achterin het vak te gaan staan. We maken wat grappen en praten met andere medestrijders. De spanning is totaal verdwenen en dat is een goed teken. Het geheim van de marathon is namelijk om zo ontspannen mogelijk te lopen. Daar gaan we, op weg via 10 dorpen en buurtschappen , terug naar Leiden.

Lees hier verder voor Deel 2 .

Foto’s met dank aan Jose Xavier en Mattijs van Dulkenraad
Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Marathon verslag Leiden, deel 1

  1. Renate zegt:

    Kwam je ook Bianca tegen, of ben ik dat? Goed gelopen dus? Knap hoor! Van harte met deze fantastisch mooie prestatie.

  2. Pingback: Marathon verslag Leiden, deel 2 | Hardlopen: Leuke loopjes

  3. AriBombari zegt:

    Sorry Renate, ik schreef per ongeluk Bianca op maar ik bedoelde jou. Ik zag dat je ook bent gefinished. Hoe ging het bij jou?

  4. Pingback: Analyse Marathon Leiden | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s