Na 1vd4 cross (Delft), hollen naar de oliebollen

Na een training op tweede kerstdag in de blubber en klei van Zeewolde, was ik klaar voor de oliebollencross in Delft. De tweede van de competitie in het seizoen 2015/2016.

Op pad

Per fiets ging ik op de 28e december naar Delft. Op papier simpel: Vliet volgen en bij het Oostplein links en de A13 onderdoor. Met enige vertraging ging de reis niet volgens plan. Bij de Vliet kwam ik verenigingsgenoot Geert Jan R. tegen, die al veel hardloopkilometers had gemaakt en Delft (letterlijk en figuurlijk ) de rug toekeerde. Zelf deed ik dat niet, sterker nog, ik kwam  in het centrum en bij het nieuwe station terecht. De batterij van de gsm was ook weer eens leeg, dus…verdwaald. Een man met een gehoorapparaat stuurde me nog verkeerd, twee politie agenten wisten het ook niet precies,. Na wat omwegen kwam ik nabij de A13 en spoedde ik mij naar de kantine om het startnummer op te halen. Samen met andere clubgenoten moesten we nog bijna een kilometer lopen naar de start. Het parcours was iets anders dan vorig jaar, maar de klei langs de sloot en de grasheuveltjes waren weer als vanouds opgenomen.

Een  goede voor bereiding!?

Er waren veel bekenden en na veel kletspraatjes had ik maar net genoeg tijd om mijn spikes aan te doen. Hiermee zou ik duidelijk voordeel hebben in de zompende modderstroken van 250 en 100 meter. (en dat 4x maal).  Nadat de 5 km lopers de finish hadden gepasseerd (clubgenoot Robin pakte een fraaie 2e plaats achter regionale toploper Mike Teekens die ipv de marathon zich eens testte op de korte afstand), stonden de 9km lopers ongeduldig klaar. Ik wurmde in het vak, waar Eric geen duimbreed toegaf. “Ik zie dat iedereen zijn startnummer op heeft, zodat we weg kunnen”.zo sprak de speaker. Paniek maakte zich van mij meester, toen ik het woord startnummer hoorde. Dat zat niet op mijn borst maar nog in mijn tas!! Ik draaide me om, om naar mijn tas te sprinten. Op dat ogenblik ging het startschot….Boem , weg was iedereen., de andere kant op…Met het hart in mijn keel kieperde ik mijn spullen uit de tas en stak het nummer in mijn korte broek. Gelukkig moesten de lopers keren en kon ik door over te steken, vlak achter de eerste trainingsgenoot (Joeri), aansluiten in de subtop van het veld van bijna 200 lopers.

avkoplopers_koploperraketstart

Toch ging het de eerste ronde veels te hard. De haastige fietsreis van ruim 45 minuten had ook te veel kracht gekost. De tweede ronde heb ik het al lastig. In het heuvelige gedeelte kan ik nog bij Geert jan M. blijven. Hij zou vandaag echter sterk lopen en neemt al na 1 ronde afstand. Ook Marcel liep sterk en haalde mij na 2 ronden in. Ik verwachtte in te storten, toen ook nog twee andere concurrenten voor het klassement mij inhaalden. De laatste ronde hoefde ik niet meer terrein prijs te geven op Marcel en ook Geert jan was in de verte nog te zien. De heuveltjes en bochten nam ik prima. maar op de harde grintpaden en het bruggetje waren lopers zonder spikes in het voordeel.

De heuvel na de blubberstrook kwam ik het derde rondje erg moeizaam op. Even dacht ik dat ik moest wandelen. Achter mij liep een zeer sterke loper van liefst 55 jaar (al ben ik zelf ook niet meer de jongste). De thuisloper werd zwaar aangemoedigd en hij naderde langzaam, maar ik wilde me niet gewonnen geven. Toen hij me voorbij ging kon ik niet meteen aanklampen, maar bij de stukken heuvelafwaarts kon ik weer wat goedmaken. In de modder zou hij zeker weer uitlopen. Dit gebeurde gelukkig niet. Waar hij  in de modderstrook ploeterde nam ik de grasrichel nog meer naar rechts (1 missstap en je ligt in de sloot), waar het nog hard was.

Een achterstand van 10 meter,kon ik omzetten in een voorsprong van 10 meter ,, na de modderzone. Een lichte demarrage op het heuveltje in de bocht en ik had een gat. het laatste stuk kon ik dermate doortrekken dat ik een loper van onder de 35 jaar, die in de vorige cross ruim voor me was geeindigd nog op de eindstreep pakte. Ik gooide me over de finish, terwijl ik vergat dat ik mijn nummer nu niet leesbaar was voor de jury. organisator en jurylid Hans va AV De Koplopers trok me uit het gras om mijn nummer te spotten. Een 42e plaats was mijn deel, 9e in mijn leeftijdscategorie. De wedstrijd werd gewonnen door de Afrikaanse Haagse Spartaan Michael.

oliebollenVoor het eerst was ik door -trainingsmaatje en concurrent voor het klassement –  Marcel – bij een cross verslagen, maar ik kon hier vrede mee hebben. Na afloop was het weer genieten van een douche en oliebollen. Helaas dit jaar maar 1 deegsnack, want de animo voor de loop en de lekkernijen was erg groot. Toen ik dit hoorde , had ik er echter al 3 achter de kiezen. Er was geen snert na alfoop, maar wel heerlijk Belgisch bier en tezamen met enkele loopmaatjes maakten we er een gezellige nazit van. Met Melvin kwam ik zonder omwegen weer terug in Voorburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Na 1vd4 cross (Delft), hollen naar de oliebollen

  1. Pingback: Finale jeugdcross bij AV40 | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s