Clingendaelcross, sluitstuk van 1vd4 crosslopen

De Clingendaelcross is eigenlijk een soort kruising van de andere drie crossen, maar staat ook op zichzelf. Een beetje modder (maar niet zo veel als bij de Delftse Oliebollencross), wat slingerpaadjes, en kleine heuveltjes (maar niet zo stijl als bij de Duinrell en Haagse Oliebollencross). Ook een ideale cross voor technisch vaardige lopers en ook prima te doen met spikes. Ik wilde bij deze cross weer vlammen, na een absentie bij de Haagse Oliebollencross en een matige optreden in Delft.

Net als vorig jaar ging ik vooraf kijken hoe het parcours er bij lag (maar niet de nacht er voor zoals in 2015).De grond was behoorlijk drassig en grote plassen konden samen met boomstammetjes en loshangende takken voor mooie natuurlijke hindernissen zorgen. op de  wedstrijddag was ik met de fiets al snel ter plaatse. De eerste lopers kwamen al aanzetten vanaf de kantine van het organiserende Hague Road Runners. Zelf spoedde ik me die kant op om nu snel mijn startnummer op te doen. Met Joeri Borgstein liep ik een rondje in. Het parcours was ietwat gewijzigd: zo was de grote bladerberg weggelaten. In de buurt stonden vele lage stronken, waarvan sommigen onder bladeren verscholen. Wel een stukje hard pad, waar ik met mijn spikes langs zou moeten lopen. Ook een pittige klimmetje ongeveer 1km voor de finish.

Wedstrijd in een wedstrijd

Veel clubgenoten waren aanwezig. Ik had nog een minieme kans op de 6e plaats, die recht zou geven op een beker in het klassement. dan zou nummer 5 niet mee moeten doen en zou ik voor mijn concurrenten Marcel Horrocks, Eddy Doorschodt en Marcel Vonk moeten blijven. Clingendael cross 009Bovendien mochten Marlon Voorn en Wim Korff de Gidts dan maar 1 plaats voor mij eindigen. Een hele loterij, maar ik zou zeker alles proberen te geven, zonder mezelf op te blazen.

Fel sprintend gingen de eerste rij lopers er vandoor. Ik wilde niet te ver van achteren zitten want  na de eerst bocht kom je in een tijdrovend fuik terecht. Toch moest ik mezelf dwingen om een tandje terug te schakelen. Geert Jan Mols ging als eerste verenigingsgenoot langs me, Joeri was natuurlijk al uit zicht. Toch bleef de afstand tot Geert Jan (4e in het klassement) niet al te groot. In de tweede ronde kwam de eerste dame me al op de hielen. Janna van Dijk gaat steeds beter lopen en bouwt haar race goed op. Op de heuveltjes kon ik versnellen en een half rondje lukt het me om haar achter me te houden. Op het vlakke kwam haar versnelling en liet ik haar gaan. Een toeschouwer riep:
naar ik later begreep “Grote klasse”. Ik hoorde iets anders en riep terug:”Moet je plassen?” wat onder enkele geconcentreerde lopers tot hilariteit leidde. De ontspanning deed me goed, maar ik had het toch zwaar in ronde 3, waar marlon met grote zeven mijls blote voeten langs me liep.

Ik kon enigszins herstellen en het gat minder dan 100 meter laten. Ik moest nog wel mijn concurrenten achter me laten.

Tactisch lopen

Een van hen Jim, was me al genaderd en ook hoorde ik dat Eddy in aantocht was. Iedere keer dat Jim me wilde passeren was er weer een boompje, achterligger of modderplas, waar ik heel even kon versnellen..Bij het single track pad, waar weel korte cross (met hinderlijke muziek oortjes in!, dit zou verboden moeten worden, later meer hierover) achterblijvers liepen, zorgde ik dat ik voor Jim bleef.

Bij het klimmetje had ik zo wat krachten gespaard en was hij gesloopt. In de afdaling stortte ik me naar beneden en nam snel 25 meter. Zonder omkijken harkte ik naar de finish. Ook Eddy kwam niet meer dichterbij zodat ik beide Haag atleten , en ook mijn naamgenoot in het klassement voor bleef. Een zwaar hijgende bebaarde man van 20 jaar jonger haalde me bij op het klei stuk en ging in de 200 meter naar de finish als eerste de sprint aan. Ik dwong mezelf mee te sprinten en wist hem zowaar 5 meter voor de finish te passeren: mijn tijd 40.30. Een soortgelijke sprint vochten clubgenoten Joris (zie foto, nr.465) en Erwin uit: Joris won met een borstlengte. Marlon eindigde mooi als 8e in zijn categorie net achter Janna en Geert Jan, allen rond de 40 minuten.

Bekers voor clubgenoten

Clingendael cross 032

De groep van Mulay, van AV Sparta (Zuiderpark)

Marlon haalde evenveel punten en samen eindigden we dus op de gedeelde 7e plaats. In deze categorie zou Geert jan M. de 5e plek pakken.  Bij de heren senioren waren er prijzen voor clubgenoten Membrathom en Michael. Terwijl Master Mattijs in deze laatste cross ook nog op schoof naar de derde plek in de 35+ categorie.

Klik hier voor de uitslagen en hier voor de eindstand van het 1vd4 crossklassement.

foto’s met dank aan Frans Martens & Fred v.d. Gon Netscher /Haag atletiek

 

 

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Clingendaelcross, sluitstuk van 1vd4 crosslopen

  1. Pingback: historische revival Duindigt cross | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s