Plotse Petzl Night Trail 2016

Overnight trail

Nog geen 24 uur voor de start van de Petzl night trail kon ik een startbewijs overnemen van een bevriende loper, dus de volgende was het snel een lift (Sander bedankt) en een hoofdlamp regelen. (Bij Bever Sport kon ik kiezen uit diverse exemplaren van Black Diamond en Petztl.) ik koos voor het eerste merk en een type dat 160 lumen, 2 standen, 4 LEDjes en ook nog minder fel en rood licht bezat.

Ter plaatse in Bergschenhoek kwamen we al snel Eric en trail smurfin Ingrid tegen, die  de organisatie hielpen. Nog net op tijd konden we een goed plekje op een nabijgelegen parkeer terrein vinden, waar de blubber en muziek ons al tegemoet kwam.

mst4nDe ontspannen sfeer herinnerde ik me nog goed van de afgelopen editie, toen het veel harder had geregend en het tot vier maal toe drassiger, modderiger en dus zwaarder was.

Ook kwam ik clubgenoten Angelique, Paul, Ricardo, Henk, Robin en Herman tegen, die de 15km ook zouden gaan doen en als groep startten. Matthias deed weer de 25 km.

De lopers startten in groepjes van 6-8 personen,mst20126a om de 30 seconden.  De kampvuren branden al en er staan gezellige standjes met lampjes van sponsor Petzl en een energierepen merk.

Pittig stuk in de mooie nacht

Nadat mijn clubgenoten waren vertrokken, mocht ik ruim 15 minuten later ook de nacht in. Na 10 meter nam ik al afscheid van mijn medelopers en ik merkt dat ik al vrij snel een hoog tempo te pakken had, hoewel ik niet een bepaalde tijd of doel in het oog had.

De groepjes met lichtjes waren wel mooie richtpunten, waar het een kunst is om ze efficient te passeren. Het was een genot om makkelijker (beter schoeisel, beter licht en betere omstandigheden) en vooral sneller de heuveltjes, bochtjes, afdalingen aan te vallen. Bij de moeilijker stukken scheen ik met het lampje vlak voor me, bij de eenzame stukken scheen ik 50 meter verder. Een voordeel was dat ik het parcours kende, zodat ik slechts eenmaal een 10 tal meters omliep. Anderzijds pakte ik ook stukken grasveld mee, in plaats van de verharde paadjes, dit scheelde vaak tientallen meters. In het hele stuk werd ik slechts driemaal ingehaald. Twee zeer steile hellingen kon ik , inmiddels al behoorlijk vermoeid, met moeite bedwingen, veel anderen moesten hier wandelend verder. De laatste omdat het steil EN glad was, zelfs mijn trailschoenen boden weinig grip hier.

Op de paadjes naar beneden maken andere trailrunners sportief ruimte zodat ik makkelijk kan passeren.Ondanks het afzien genoot ik weer van de mooie plaatjes, de duisternis, het landschap en het parcours.

Laatste loodjes wegen zwaar

De laatste 4 kilometer, als je de eindbestemming al hoort en ziet,  bestond uit het pittigste stuk: veel draaien, klimmen en dalen. Ik kwam bij een goede klimmer die duidelijk nog over had en mij er af probeerde te lopen. Tot zeker zes maal toe nam hij een voorsprong door steeds harder de steile heuvels op te sprinten. In de afdalding kon ik met het hart in mijn keel weer aansluiten. Uiteindelijk besluiten we samen naar de finish te lopen als de klimmetjes voorbij zijn.mst2 In de een na laatste bocht herken ik mijn clubgenoten van AV  Sparta en samen met hen ga ik over de laatste blubberzone en de verlichte eindvlonder over het water, waar een heerlijk soepie en een smaakvolle alcoholvrije Erdinger staat te wachten.

Met 1.24,30 ben ik maar liefst een kwartier sneller dan vorig jaar en eindig ik ook nog op een mooie 17e plaats (van 363 deelnemers).

Bij het kampvuur worden de ervaringen gedeeld.  mst3Met schoenen aan ga ik onder de douche. Twee voordelen: ze worden meteen schoon en je voelt de steentjes niet die op de modderige douchevloer verstopt liggen.  Ik laat in alle endorfine euforie mijn lampje liggen bij het kampvuur. De volgende dag wordt mijn oproep op facebook keurig beantwoord door een echte Trail runner (bedankt Marcel): hij heeft de hoofdlamp gevonden en ik kan weer verlicht deelnemen aan de volgende Night trail.

mst8

Winnares Irene Kinnegim (25 km onder 2 uur), geniet van haar 3 liter overwinningsbier

 

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross, trail run en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s