Zandmotorun

Een laatste test voor “Rotterdam”. In tegenstelling tot vroeger dacht ik nog even een prikkelende wedstrijd voor de marathon in te lassen. Er waren wat regionale 10 km loopjes, maar toch koos ik voor de Zandmottorun, die een primeur had. Op de Zandmotor –een woest stuk strand tussen Kijkduin en Monster -dat ecologisch wordt “teruggegeven aan de natuur” werd een unieke loop georganiseerd door een team Haagse Roparunners. Dus met een goed doel in gedachte, namelijk geld verzamelen ten gunste van de kankerbestrijding.

ZandmotorRun 2016 Foto 0007ZandmotorRun 2016 Foto 0004Pittig mul zand, waar je lekker in weg zakt op een aan de natuur overgelaten vlakte. En ik had ook nog eens de spikes ondergebonden, een slimme zet zo leek, maar achteraf helemaal niet, want het leverde me fikse spierpijn op. Iets wat ik al 3 maanden niet meer kende maar waar ik pas de dag voor de marathon van verlost was. De opkomst was erg goed, de PR machine was dan ook al op volle toeren aan het draaien. Ook zag ik weer veel bekende vrijwilligers van vnl. Haag atletiek, maar ook lopers uit Utrecht die assistentie verleenden. Fotograaf Jeroen Tibbe stond klaar met de camera, iets wat blogger/hardloper Fred van der Gon ook deed. Hij snelle me voorbij tijdens het inlopen en reageerde lachend toen ik hem “valse start” toeriep.

Bijna 500 mensen waren op deze nieuwe loop die deels op het parcours van de meeuwen makrelen loop startte. de lopers hadden de keus uit 5 of 10km. Ik deed de laatste afstand. Bij de start keek ik om me heen en zag veel lachende recreanten die giebelend de warming- up deden en weinig snelle lopers. Hier zou ik wel een mooie uitslag kunnen neerzetten,bedacht ik me even

Over het verloop van de wedstrijd zal ik kort zijn, ik had het zeer warm en haalde uitgekookt de finish. In de zin van uitgeput en gekookt dan. Er gebeurde iets vreemds: ooit waren er loopjes waar ik door niemand werd ingehaald, nu was het andersom: ik heb niemand ingehaald! Wel kan ik zeggen dat ik als allereerste ooit de wedstrijd ben ingegaan.

Na 30o meter werd ik ingehaald door de sterke latere winnaar. Op 4 kilometer lag ik nog derde, maar de pijp ging langzaam op en ik wilde mijzelf ook niet over de kop lopen (wat ik in feite al had gedaan). met een tijd van dik in de 45 minuten (logisch) eindigde ik  nog net in de top 10.

Na afloop was het erg gezellig met veel bekenden waaronder de Aloha lopers een een feestelijke verloting.

 

 

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross, Blogverslag hardloop wedstrijd, Goede Doelen, Road to Rotterdam en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zandmotorun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s