met nieuwe schoenen door de plassen

Na een internet bestelling te hebben geretourneerd (de Mizuno Sayonara bleek toch wel erg ruim te vallen) probeerde ik het wat kleinere paar uit bij de Kerkpolderloop.

Een nul-meting, want de dag er voor was ik terug gekomen van vakantie. De laatste vakantiedag had ik me nog afgebeuld op het strand, maar was desondanks toch wat zwaarder terug gekomen.

Dit was de eerste keer dat ik van de dit jaar nieuwe locatie starte. Sportcenter is tweeswekelijks de tegenpool van “Onder Ons”., het knusse clubhuis van de Delftse Ijsclub en de Bertus Trimmers. het 5km rondje is deels hetzelfde en had dan ook weinig verrassingen. Of het moeten de grindplassen die vol met plassen lagen zijn. Een grote zomerbui teisterde Den Hoorn en omstreken. Ondanks het slechte weer is de opkomst niet slecht. Het is al aardig druk als ik nog geen 10 minuten voor de start arriveer. De meeste toppers zijn er niet. Ik kan er mijn voordeel mee doen, al is de 12e plaats vandaag totaal onbelangrijk

Wederom lukt het me niet om echt rustig te beginnen, ik haal twee lopers in, en  laat me pas na de eerste kilomter  een beetje terugzakken. Het gat met clubgenoot Marcel wordt steeds groter. Als we op het standaard gedeelte van het parcours komen vind ik mijn nieuwe ritme. Na 3,5 km hoor ik een apart geluid. Flats, flats, flats, De regen is minder hard, maar de weg nog nat, Het zijn onmiskenbaar  de blote voeten van Marlon Voorn die me voorbij stiefelen.

Ik kan nog wat aanzetten, maar Marlon kan ik niet meer volgen. Eenzaam vervolg ik mijn race naar de finish. De tijd – na de vakantie, geen training, net uit bed – is niet heel bijzonder, zeg maar gerust matig, maar dat was te verwachten. De training en echte wedstrijden kunnen weer gaan beginnen!

FredvdGon-kerkpolder.jpgNa afloop houd ik een interview met collega loper/blogger Fred van der Gon. Na genoeg lekkere koffie ga ik weer huiswaarts.

foto’s: Mattijs van Dulkenraad en Bas van Binnendijk

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op met nieuwe schoenen door de plassen

  1. Pingback: Hardlopen als mentaal en fysiek elixer: interview Fred van der Gon | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s