Vliegensvlug naar Vlietloop

Wat ga je doen als je al startklaar (inclusief nummer!) aan de start staat , 45 minuten voor het startschot , maar niet in bezit van je hardloophorloge en wedstrijdschoenen?

Uiteraard ga je rekenen of je het nog haalt. Tweemaal 16 minuten rijden als het meezit voor en dan snel de spullen zien te vinden. Elk weldenkend mens zou lekker gaan inlopen , genieten van de kinderloop en bekenden en relaxed naar het startvak gaan.

Zo niet schrijver dezes. Nee, het zou nog kunnen, dus waarom dan niet gaan voor de prima hardloopbeleving met horloge en de juiste schoenen (ik had hardloopschoenen aan, maakt u zich geen zorgen, al heb ik ooit wel een tenniswedstrijd op sneakers met succes volbracht).

Lang verhaal kort: veel tijd verloren door zondagvlietloop2016asrijders, een streekbus en een lange sanitaire stop, maar 3 minuten voor de start was ik er dan toch en kon ik me nog redelijk vooraan het startvak wringen.De start en finish van de kinderloop moest ik dus dit maal dus missen, maar ik had al gezien dat de animo en opkomst enorm was.

Voor de tweede maal deze dag zag ik Martijn (die mij op de eerste keer in de auto al had gespot), die na een tijd blessureleed nu weer eindelijk een loop ging doen. Hij de 10 km en ik de 10 Engelse Mijl. Ook Vincent Gephardt en vriendin, later Joeri (5km) alsmede dezelfde verenigingsgenoten , die ik vorig jaar een warming up gaf.

De dag ervoor had ik nog training gegeven in Meijendel en de vrijdag ervoor een 5000 meter op de baan afgelegd. Toch had ik nog een klein beetje hoop op een PR. Slechts eenmaal had ik een snelle tijd neergezet, simpelweg omdat ik deze afstand nog maar weinig op een vlak parcours heb gelopen.

Mijn klacht (en die van veel anderen) van vorig jaar was de organisatie ter ore gekomen en ze hadden weer het parcours in oude glorie hersteld. Ook was de 10,4 km van weleer nu een 10 km geworden.

vlietloop2016b

Spartaan Stanislas Talontsi won met overmacht de 10 Engels Mijl

 

Onrustige start in de najaarszon

In de eerste honderd meters liep ik bijna mede Spartaan Geert jan Mols onderuit terwijl ik gefotografeerd werd. Ik vertrok toch onrustig en te snel. De eerste anderhalve kilometer ging dan ook zeker niet lekker. Nadat ik door een paar lopers werd ingehaald haakte ik aan bij een jonge vent (rond de 18-20 jaar?) met een rood hemd. Ook een oudere loper (50 jaar?) sloot zich bij ons aan. Na 3 kilometer had ik het al lastig. Ik liep op dat moment een tempo van 4.24 per kilometer, iets wat ik als gemiddelde in gedachte had voor de eerste 10 kilometer.

Nadat ik lang als derde in het groepje met moeite kon aanhaken ging ik meer en meer mijn draai vinden. Zelfs met tegenwind liep ik even voorop en bij het draaien over de Vliet , na plm. 8,5 kilometer moest eerst de jonge medeloper en snel daarna de oudere loper (die ook 10 EM) liep , moest lossen.

de 5 km ging in 22.02 ,de 10 km im 44.09 . Een loper haalde ik bij, maar die sloeg linksaf richting 10km route. Een andere loper haakte af zodra ik naast hem ging lopen, jammer want de wind was tegen. Het was nu man tegen man, een eenzame strijd. De ervaren loper voor me leek te versnellen, even kwam ik wat dichterbij, maar de marge bleef daarna continu een ruime 30 seconden. Clubgenoot Geert jan zag ik lang voor me, maar liep vanaf 8km zienderogen uit.

drinken, eten en regen

Na de 9 km nam ik een  sportdrank, gel, een cola power tumtum , wederom sportdrank en op 12 km een cola energyshot. Of het echt hielp is niet met zekerheid te zeggen, maar ik kon het tempo volhouden. De Nathan belt hielp me met deze bevoorrading, maar het maakte me ook weer  zwaarder. Volgende keer weer eens zonder proberen. Twee korte venijnige regenbuitjes waren ook erg welkom. De zon van de eerste kilometers was onverwacht en mij persoonlijk iets te heet. De klinkers in Voorschoten waren een mooi welkom, ik was blij dat ik er was en met een aamoediging de finish kon bereiken.

Met een 18e plaats en 1.10.55 was ik niet ontevreden , al was het PR ruim niet gehaald. Wel een minuut sneller dan mijn tot dan toe tweede tijd van 1.12 bij de Voorschotenloop vorig jaar.

Prijsuitreiking met onbekende bekenden

Geert jan M. werd 12e en was ruim 2 minuten sneller. Helemaal snel was een Stanislas Talontsi in 55 minuten, die daarmee ongenaakbaar als 1e over de streep kwam en een mooie beker in ontvangst mocht nemen.

Ook bij de dames een prijs voor een AV Sparta atlete, zij het een heel onverwachte: Mariska, een maand eerder nog geblesseerd (tijdens een training van mij) , verraste met een 3e plaats en kwam samen met clubgenote Astrid over de finish. Het was al verrassend dat Astrid mee deed, want ze kon ter elfder uren het startnummer van Manon overnemen. Onder luide aamoedigingen “hup Manon” klom ze verbouwereerd op het ereschavot. Nog heel lang druppelden hardlopers binnen. Iets wat vanaf het terras prima te volgen was.

 

 

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s