Rijk Zwaan, recht toe, recht aan

De laatste loop van het Agium Run circuit heeft de bijnaam “Westlands mooiste”. In alle eerlijkheid, dat heeft niet te maken met de schoonheid van het parcours. Zelf deed  ik bij deze Rijk Zwaan loop de 5 kilometer (de noodzakelijke 5e maal voor het algemeen klassement voor alle leeftijden) en zou zowel bij start als finish als toeschouwer/supporter figureren bij de 10 Engelse Mijl.

Ochten(k)uren

In de ochtend had ik nog een heel logistiek programma afgewerkt: voorbereidingen van de jeugdatleten voor de NEK (Nederlandse estafette Kampioenschappen) en het ophalen van 3 loopvrienden van onze AV Sparta dependance in Den Haag. Samen met hen zou ik de dag erna nog lopen op Texel, waar de halve marathon vanaf de boot uit Den Helder zou plaatsvinden.

Via landelijke weggetjes voerde de weg  echter  eerst door het Westland naar S’gravezande, waar ik dezelfde maand nog heerlijk van zon en strand had genoten. Vriendin lief was er al, samen met haar tweeling. Ik had beiden verleid om mee te doen aan de kinderloop. Hoe? Door een goedkoop klokkie van de Decathlon in het vooruitzicht te stellen voor de winnaar van de broederstijd. Het werd een strijd die tot op de finishstreep werd beslist.

Zelf had ik ook een klokkie gekocht. De mijne was echter een van de duurste, maar wel een doordachte aankoop. De Garmin Forerunner 235 heeft een ingebouwde hartslagmeter en geeft een  mooi grafische rapport. Eerlijk gezegd was ik meer bezig met de kinderloop, mijn nieuwe aanwinst en de start van de 10 EM, waar de toppers elkaar goed in het oog hielden.

MIjn 5 kilometer zelf is niet heel spannend. Een ervaren rot, Kees Olsthoorn zie ik voor me lopen. Hoewel ik vaak iets voor hem finish, heeft hij zich dit jaar toch weer vaak verbeterd op deze afstand waar we elkaar vaak tegenkomen. Ik ben nog niet echt in vorm en wil behoudend starten. r-z-loop-95De eerste kilometer kruip ik naar Kees toe. Ook Michel Out, een andere master uit de regio loopt bij ons. Tegen de wind in blijf ik lekker achter Kees hangen. Na ruim een kilometer volgt een demarrage van Michel. Ik ga even mee, maar weet dan al dat dit tempo te hard zal zijn. “Domoor, je had bij Kees moeten blijven en dan de laatste kilometer versnellen”, vermaan ik me zelf.

Ik kom alleen te lopen en zie al weer lopers tegemoet komen, want we lopen na 2km een lus in het parcours. Fotograaf Bas van Binnendijk staat weer druk mooie plaatjes te schieten. Even denk ik dat hij mee vastlegt, maar er komt een mooie dame me tegemoet lopen. Dus dan weet ik wel wie er op de gevoelige plaat word gezet. Overigens heb ik geen klagen qua foto’s. Zelfs met mijn VTM “bloes brodder” shirt worden mijn loopprestaties vereeuwigd.

Ik heb het wel zwaar, maar voor mij zijn er een paar die terugvallen, waar ik naar toe kan lopen. Twee man komen bij mj hard voorbij, net als ik een loper met een rood shirt bijhaal.

Mijn klokje  geeft (naar later blijkt) mijlen aan en ik weet even niet of ik nou nog 500 meter of 1500 meter moet lopen. Coach Mulay schreeuwt dat ik alles moet geven, maar dat wil ik niet, morgen staat er nog een halve marathon te wachten. eindsprint_rijkzwaan2016-5kmToch voel ik lichte verzuring en ik besluit op het stuk voor de wind, de rode loper te laten gaan. Vrij snel gaan we de bocht om van het vierkante parcours en zie ik de dorpsstraat en de finish. De loper voor me is mogelijk nog te pakken. Hij sprint niet echt goed meer en ik pers toch nog even alles er uti in de laatste 125 meter. met een voetlengte heb ik mijn tegenstander verslagen. Ook kees Olsthoorn was weer redeliik dichtbij gekomen. Helaas wel boven de 20 minuten, maar ik heb nog wat energie over voor morgen.

Na afloop is het heerlijk op het zonovergoten plein. Een bidon, Westlands groente en energiedrank is er voor de lopers. Ik zie de finish van de 10 Mijl en doe me tegoed aan een lekker biertje op het terras.

Na afloop is er de prijsuitreiking voor het Agium Run circuit. Clubgenoot Michael Gebrewinet wint het klassement zoals verwacht. De loop zelf werd met een klein verschil gewonnen door regionale topper Alwin Roovers , op korte afstand gevolgd door Michael.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Rijk Zwaan, recht toe, recht aan

  1. Pingback: (halve van) Texel trilogie | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s