Tiende Light in the night kidsrun bij AV Sparta trekt 35 basisscholen

Onder prima omstandigheden (10 graden en droog) werd vrijdagavond de 10e Light in the Night Kids Run georganiseerd door AV Sparta Voorburg.

35 basisscholen hadden kinderen ingeschreven voor de loop in het donker rond sportpark Westvliet. Een kleine 200 kinderen uit de regio (maar ook uit Schipluiden en Den Hoorn) waren naar Voorburg getogen. Basisschool Essesteijn had wederom de meeste inschrijvingen (29) op de voet gevolg door de Lusthof (voorburg) en de Maria Bernadette school uit Leidschendam.

Met de lichtende kerstmutsen op, liepen de basisscholieren hun traditionele 2,3 kilometer vanaf de atletiekbaan van AV Sparta. Bij de jongens won Carl Martens (Vrije school Zoetermeer). In een spannende lange sprint hield hij Thijs Huigen (Open Venster, Den Haag) van zich af, het verschil op de meet bedroeg slechts 2 seconden. Sam de Vogel (Essesteijn) werd derde. Met een tijd van 9.02 was de 11-jarige Carl slechts 1 seconde langzamer dan de snelle winnaar van vorig jaar. Carl doet sinds 2 jaar aan atletiek bij Ilion Zoetermeer, waar hij ook woont.

Thuisloper Thijs, die fanatiek traint bij AV Sparta: “Ik hoorde achter me wel steeds voetstappen, vanaf de weg richting atletiekbaan kwam ik wel wat dichterbij de koploper. Uiteindelijk werd Thijs 2e op 2 seconden van winnaar Carl.

Sam, die voetbalt, werd net als vorig jaar 3e, maar hij was met een tijd van 9,11 wel een halve minuut sneller dan vorige jaar. Sam deed voor de vierde en laatste keer mee. Volgend jaar is hij geen basisschool leerling meer.

Beste meisje werd Dilza Nhur van de Buurtplaats uit Den Haag. Dilza traint bij AV Sparta, en loopt nog maar 1 jaar hard. Dilza zette 10.29 op de klokken en zit in groep 5. Een opmerkelijke prestatie van de pas 9-jarige , die meisjes uit groep 7 en 8 wist te verslaan. Haar favoriete onderdeel is de 1.000 meter op de baan. Net als Carl droomt zij ooit op de Olympische spelen uit te mogen komen. Beide ambitieuze hardlopers hebben al diverse bekers en medailles in hun prijzenkast. De tweede plaats was weggelegd voor Maaike Duijs (Het galjoen in Den Hoorn), Eva van Dongen (Lusthof) wist de derde plaats te bemachtigen. Beide meisjes zitten in groep 7

Gevraagd naar wat hardlopen zo leuk maakt zegt Carl: “lekker bewegen, je wordt er dan ook lekker moe van”. Dilza vind het leuk omdat ze dan met haar moeder kan sporten, het is ook gezellig.

Voor Dilza stond de avond in het teken van “lekker op straat rennen”, iets wat nu mogelijk was. Eva en Maaike vinden de kidsrun vooral leuk omdat je dan in het donker kan lopen. Het is ook sfeervol met alle kerstversieringen, lichtjes, vuurkorven en kerstmannen -en vrouwen. Maaike had nog niet eerder meegedaan, het was zelfs haar eerste keer dat ze meedeed met een hardloopwedstrijd.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tiende Light in the night kidsrun bij AV Sparta trekt 35 basisscholen

  1. Pingback: Light in Night Kidsrun bij AV Sparta komt er weer aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s