1vd4 Koplopers cross: bekend, maar toch anders

Dit jaar was de traditionele oliebollen cross in Delft (bij AV De Koplopers) hetzelfde maar toch ook eigenlijk niet. Hetzelfde parcours en grotendeels dezelfde deelnemers waren op de 1vd4 cross afgekomen. Wat was er anders? Deze zaterdag viel op 31 december, dus een soort Sylvester element. Ook was het weer dermate gunstig dat het parcours minder drassige was, de blubber was niet zo sterk aanwezig als vorige jaren en er waren ook geen opgevroren gedeelten. Dit jaar had ik ook een rustige voorbereiding. Geen bekeuringen, last minute arrival of startnummers die nog in de tas lagen.

koploperscross-kort2016a.jpgHoewel rustig..in de ochtend liep ik nog met koelkasten en wasmachines te sjouwen vanwege de verhuizing van mijn vriendin.
Een soort core stability warming up dus, gelukkig zonder bijwerking.

junioren, snelheidsduivels en recreanten

Bij de korte cross,  die in Delft eerder start dan de lange van vier rondjes, zag ik twee junioren die ik training geef,  eerste en tweede worden op de 4,4 kilometer.

kortecross_joost
winnaar bij de jongens, Joost de Nijs (rechts),  met speaker Hans (links)

Tot hun enmijn verrassing eigenlijk. Er was een leuke prijs voor de winnaars, namelijk een zilveren schoen.

Inmiddels had ik zelf het parcours een stukje verkend en de spikes aangebonden. Het leek alsof er minder deelnemers waren dan vorig jaar, maar mogelijk was ik nu sneller aan de start.

AV de Koplopers met bijzonder tintje (lintje)

Voor AV de Koplopers was het een
bijzondere cross. Niet alleen was de race meteen het clubkampioenschap, maar ook was er een bijzonder moment, een wisseling van de wacht. Voorzitter Ron Koorevaar trad af en deed dit door het stokje tijdens de race door te geven aan zijn opvolger. Stokje is niet het juiste woord, want Ron droeg een sjerp a la een kersverse miss World, maar dan met de titel  voorzitter.

oliebollencross-delft-sjerp2016

Wisseling van de wacht, Ron geeft zijn sjerp en voorzitterschap door

Speakers Hans en Peter gaven enthouisast commentaar. Het leek bijna of het spannender zou worden wanneer de nieuwe voorzitter bekend werd, dan de race om de eerste plek. Mogelijk was dit ook zo. Marc Rotsaert wist voor de 8e keer clubkampioen te worden, na bijna evenveel totaal zeges. (Drie jaar geleden won Mike Teekens). Marc kon na het ingaan van de laatste ronde zijn belager van zicht afschudden na een lichte versnelling. In dit geweld werd de veel en goed lopende Bram van Dongen (Haag) derde. Joeri Borgstein van AV Sparta steeg boven zichelf uit met een mooie vierde plaats (vorig jaar “slechts” 25e).

Hij wist de ervaren Henri Havinga (AV40) en Tjibbe van der Veen (AV de Koplopers) achter zich te houden (zie foto).

Evenwichtige race

Over mijn eigen optreden was ik gematigd tevreden. Vorig jaar stortte ik halverwege in, (al herpakte ik me in de laatste halve ronde). Nu kon ik nog wat lopers inhalen. Bij 2 lopers van Haag, Wim Korff de Gids en Dirk Rietberg, die dit jaar vaak voor me eindigen, kon ik goed in het spoor blijven. Zij haalden me in  en het kleine gat kon ik niet goed maken. Anderzijds kon clubgenoot Marcel H, vorig jaar voor me, het gat wat ik na een halve ronde sloeg niet op mij dichtlopen. Bij de hellinkjes kon ik steeds even aanzetten waardoor er geen aansluiting was. In het kleigedeelte langs het water verloor ik vaak wat terrein.Uiteindelijk kon ik een andere concurrent nog voor blijven en finishte onder de 40 minuten. Een 27e plaats en een 5e plaats in mijn leeftijdscategorie was mijn deel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Van mijn club en vooral mijn trainingsgroep waren er weer veel deelnemers, die allen goede tijden liepen. Marlon, Herman, Alex, Paul, Mervyn, Melvin, Rob en Ricardo waren ook prima vertegenwoordig in subtop /middenmoot. Na afloop waren de oliebollen, koffie en/of bier weer een heerlijke manier om de laatste dag van het jaar uit te lopen.

Foto’s met dank aan Marnix Baelde en Bas van Binnendijk

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op 1vd4 Koplopers cross: bekend, maar toch anders

  1. fitmetlien zegt:

    Brrr, ziet er een frisse run uit! Hoewel ik daar eigenlijk tijdens het lopen altijd minder last van heb: het is meer de gedachte alvorens naar buiten te gaan!

  2. Pingback: Glibberend en glijend het jaar uit: oliebollencross | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s