Alles OK bij de OCK run

De Ock Run had ik vorig jaar bij de primeur niet kunnen lopen. Dit jaar wilde ik mezelf nog testen voor een 5 km, kort na de 6 km bij de Groen Oaseloop. Het was broeiierig toen ik met mijn vriendin en kids bij landgoed Ockenburgh en het statige landhuis arriveerde. Ik liep nog 1,5 km met de kidsrun mee voor een te snelle warming up.

Goed gemutst ging ik weg. Ik had al snel gezien dat er niet veel snelle lopers op de korte afstand waren afgekomen. Maar zelf was ik ook niet bepaald snel. Te weinig harde trainingen en nog niet hersteld van de Groene Oaseloop 2 dagen eerder. De overgang naar warmer weer had ik ook nog niet verteerd. Een bekende loper van Haag atletiek stond naast me. Hij had me bij de 1vd4 op het Zuiderpark nog achter me gehouden, dus kon mooi als richtpunt dienen. Dat gebeurde dan ook. Al snel liep ik op een zesde plaats (en hij op een vijfde).

Richtpunt

In de eerste kilometer kwam ik langzaam dichterbij. Bij een heuveltje waar een piano speler in de bosjes zijn deuntje speelde (dit kan gewoon bij de klassiek/alternatief muzikaal getinte Ock Run-had ik de aansluiting. maar in de afdaling versnelde mijn medeloper, net na het 1km punt. We haalden een loper van ongeveer 18 jaar in, die na 2km de man met de hamer zag (figuurlijk, hij was er niet echt).  Toch was een podium niet in zicht. De afstand naar de top 3 was net te groot en de Haag loper liep langzaam iets uit. Aangemoedigd door Mattijs , Marlon en Ton van het Sparta zuiderpark probeerde ik het nog even, maar ik kwam niet dichterbij. Het tweede rondje consolideerde ik. Achter mij lag een gapend gat , niemand te zien. Een tijd onder de 20 minuten zat er ook niet meer in, dus was het zorgen om niet helemaal kapot de finish te halen. Een vijfde plaats op de 5 km dus, na een 6e plaats op de 6 km twee dagen eerder.

Prijzen en uitslagen

Bij de Kasserie OCK werd nog (op zijn boerenfluitjes) genoten van een lekker drankje en de finish van de 10 km, waar ook de tijden niet denderend waren, maar wel veel vrolijke gezichten te zien waren. maarten Witteman won onbedreigd in 36.17 en had maar liefst 2 minuten voorsprong. Clubgenote Jia-Lian Yin won de 1e prijs bij de dames en zelf ging ik ook met een prijs huiswaarts. Maar dan dankzij mijn startnummer (dat nog ergens lag te slingeren op mijn met transpiratie doordrenkte shirt). Een mooi functionele waterafstotende runningjas met Vredesloop opdruk was mijn welkome deel.OckRun2017

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s