Snelle 5km bij populaire Kerkpolderloop

Het was de vraag of ik zou gaan lopen of fietsen naar het nabijgelegen Den Hoorn. Net een week terug van vakantie is het altijd lekker opstarten bij de gemoedelijke Kerkpolderloop. In de zomer is er elke week een snel en makkelijk rondje van 5 km te lopen. Beurtelings is de start bij buurtcentrum onder Ons (het onderkomen van trim/schaatsclub Dijc-Bertus) en sportcenter Allround. Het hoofdbestanddeel van de loop is de tramkade die loopt langs de Vliet tussen Den Hoorn en Schipluiden. Mijn doel was rond (en liefst stiekem ) onder de 20 minuten te lopen.

Aan het einde van het WK atletiek – de dag van Dafne (en nee AD, niet mevrouw Dekkers) zou het later worden, goud op de 200 meter –  was ik gewoontegetrouw weer laat van huis. En ook ging er weer iets mis. Wel een pinpas, maar het tientje zat in de andere trainingsbroek, dus de schamele 2 euro inschrijfgeld kon ik niet betalen. Maar bij pech hoort in mijn geval vaak geluk: in de kantine van sportcenter Allround zag ik een kennis, die wel geld bij zich had. Met een minimale warming up stond ik lekker vooraan. Veel bekenden en veel Spartanen van AV Sparta Zuiderpark, waaronder natuurlijk Mattijs, Marlon en Ralph, maar ook Harry die weer in Vlieland ging lopen bij de Stortemelk halve marathon.

Paniek op de parking

kerlpoderloop2017-3aug-AV!

Vandaag niet geel, maar rood met oranje sokken

Terwijl de starter aan het aftellen was bij kwam een bejaard stel  het terrein op. Met lichte paniek lukte het de bestuurder net op tijd de auto in de vakken te zetten, net nadat de grote horde lopers op hem afkwam. Scherp de binnenbocht door kon ik redelijk van voren zitten. dat wil zeggen op een plekje ronde de 15e plaats.

Veel snelle lopers testen hun conditie in of na de vakantie met deze loop. Elders in de regio is er nauwelijks aanbod. Aangezien er maar 1 afstand is voor volwassenen, kan iedereen zijn krachten met elkaar meten. Terwijl we na 200 meter de tramkade opdraaiden liet ik het gas langzaam los. Ik werd door 3 man ingehaald (waar Mattijs de laatste) van was en snel daarna door een man of acht (waaronder een vrouw met haas) die een groepje vormden. heel even kon ik aanklampen. Erwin was natuurlijk ook van de partij. Na 1,5 km viel het groepje langzaam uit elkaar en kon ik de dame met haas passeren en bij de splitsing een loper inhalen en bij een andere aanklampen.

Keerpunt

gemeentehuis SchipluidenBij het nieuwe gemeentehuis van Schipluiden een pittig stukje de brug op omhoog. Ik voelde mijn achillespees, maar probeerde soepel te blijven lopen  en zelfs te versnellen. Ik had meteen een gaatje van 15 meter geslagen. 2.4 kilometer zag ik op mijn horloge bij dit keerpunt. Zou de afstand te kort zijn? Even later zag ik de lopers voor me rechtsaf slaan richting Onder Ons. Dit was een (voor mij) nieuw lusje dat was ingebouwd dit jaar. Ik liet me van de dijk vallen om door de uitgesleten graspaadjes de (in de winter dienst doende) ijsbaan  aan te vallen. Inmiddels was ik bij een paar andere lopers van de oorspronkelijke groep van 8 gekomen, maar ook ik kreeg het lastig in de vierde kilometer. Gelukkig was het tempo nog net onder de 4 minuten per kilometer. Een kronkelige bocht, wilde ik via het hoge gras aansnijden. Niet handig want de ondergrond was wankel en ik kon nog rechtop blijven maar verloor een hoop snelheid. Terwijl ik bezig was om twee lopers in te halen, werd ik zelf met hoge snelheid door de dame gepasseerd die door haar haas werd opgejut. Deze dame (winnares Hilde Keuning red.) had duidelijk op reserve gelopen en liet nog een mooi staaltje van techniek zien.

Waar is de finish?

Voor mijn gevoel is het nog best een eind. Mijn horloge geeft nog 4,6 km aan. Ik vertrouw het niet helemaal, want dit stukje ken ik niet.  Ik moet ook nog de twee lopers afschudden, maar mijn eind versnelling komt wat laat.

Daar is de bocht al richting parkeerterrein. Nog even aanzetten en naar de loper voor me toe sprinten. De man van Voorschoten 97 pak ik net voor de streep. Ik be blij met de tijd die ik op de finishklok zie ie oplichten: 19.21 is uiteindelijk mijn netto tijd en daar ben ik erg blij mee, zo vlak na de vakantie. Mijn beste jaartijd (een week later zou ik er weer 11 seconden afhalen bij de Bradelierloop) en weer niet zo ver van het PR verwijderd. Dat de afstand 80 meter te kort is boeit niet zo, de krap gelopen bochten waren niet altijd in mijn voordeel geweest. Erwin was een kleine 20 seconden voor me, Mattijs ruim 45. Een van de lopers die ik gepasseerd had bleek Youri Dijkshoorn te zijn. De wedstrijd werd gewonnen door Huub Redegeld van HRR in 17.05.

 

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s