Op zoek naar nieuwe loopschoenen

In Delft bezoek ik de hardloopwinkel van Rob Smit, eigenaar van Loperscompany Delft.  In de winkel tref ik een grote hoeveelheid hardloopschoenen van de bekende merken aan de muur. Ook de laatste lijn fraaie, lichte en zichtbare hardloopkleding kom ik tegen. Ik raak aan de praat met Rob, die alweer 11 jaar een hardloopzaak in het centrum van Delft (Oosteinde 235) runt. De zaak ken ik onder een andere naam, namelijk RunnersWorld.

 

Sinds eind augustus 2017 heet de hardloopspeciaalzaak Loperscompany. Onder deze vlag kan er in de ogen van Rob een hoge mate van kwaliteit, keuzevrijheid plus betaalbare artikelen gegarandeerd blijven worden. Het professionele team van de hardloopzaak en de locatie is echter ongewijzigd.

Introductie

 

Rob was 25 jaar lang een snelle (5 km 15.30, Halve marathon 1.10) en bekende hardloper. In de jaren negentig als regionale subtopper vaak in de prijzen. Tenslotte is de podoloog (afgestudeerd aan de Academie voor Podologie) ook gecertificeerd hardlooptrainer. Bij het Delftse AV de Koplopers trainde hij gedurende 15 jaar de snelle wegatleten (groep 1) alsmede de marathonlopers.

Vanuit zijn hobby, en de liefde voor de (hard)loopsport zegde hij 11 jaar geleden zijn baan bij Procter & Gamble op en startte de speciaalzaak. Ik stel Rob enkele vragen:

20170907_141751

 • Heb je een bepaalde doelgroep? Elke hardloper kan binnenkomen, van absolute beginner tot topper.
 • Waarom zou een hardloper naar Lopers company Delft moeten komen?  
 • Voor blessurevrij en plezierig hardlopen. Daarbij hoort dus ook een goede analyse en advies. Ik kan persoonlijke aandacht geven aan de lopers. We verkopen A klasse hardloopschoenen, en zijn niet duurder dan andere hardloopzaken, wat vaak een misverstand is.
 • Wat kunnen we in jouw winkel verwachten? Welke artikelen en of merken hanteer je? We hebben alle bekend merken. Ik wil achter producten staan die bewezen kwalitatief goed zijn bevonden.
 • Jullie zijn echt een speciaalzaak gericht op hardlopen en hardlopers. Werk je samen met specialisten? Jazeker. We hebben onder andere een masseur, fysiotherapeut (die elke woensdag in de zaak staat) en een diëtiste. Bovendien ben ik zelf podoloog. Ook geven we hardloopcursussen. En vanuit mijn specialisatie kan ik zeker 90 % van de klachten van klanten behandelen of doorverwijzen. Met iedere soort blessure zijn we bekend. We doen dus veel meer dan alleen hardloopartikelen verkopen. Denk ook aan tips over trainingsschema’s, voeding en de loopanalyse.
 • Hoe werkt de Loopanalyse bij jullie? Wij hebben een videocamera analyse en een loopbaan in de winkel. Dit in tegenstelling tot sommige andere zaken waar een loopband staat, maar waar je geen goed advies op kan baseren. Wij laten de lopers ook op blote voeten lopen, zodat je een natuurlijk waarneming van de loopstijl kan bekijken. Een juist advies is gebaseerd op 3 pijlers: door de loopgang te analyseren, de gewichtsklasse en tenslotte de pasvorm te weten of meten. 

 • Wat is de meerwaarde van jullie in vergelijking met internetshops of niet gespecialiseerde hardloopzaken? Het bovengenoemde advies. Niet alleen over de juiste schoen en kleding, weg geven ook advies over voeding, training. We richten ons puur op hardlopen en zijn hierin allesomvattend. Ons personeel bestaat ook uit vakspecialisten in plaats van goedkope krachten. Het zijn regionale toppers in hun leeftijdsklasse, die kunnen putten uit lange ervaring en een breed netwerk.  Zij blijven bij dankzij scholing en cursussen.
 • Wat zijn veel gemaakte fouten van hardlopers? Qua schoenkeuze kiezen ze vaak voor een mooie kleur of een maat te klein. Qua trainingsopbouw wil men vaak te veel te snel. Ook ontbreekt het beginnende lopers veelal aan kennis. Het is wel dankbaar om hen hierin te adviseren.
 • Welke filosofie hanteer je? Deze ligt parallel aan of in het verlengde aan die van Lopers company. Alles in dienst voor de loper. Kwaliteit bieden in advies en betaalbare en tegelijkertijd passende schoenen en kleding aanbieden. De klant is belangrijk, wij spelen in op hun wensen. Een leuke anekdote is dat een klant met bloemen in de zaak stond, omdat zij weer kon hardlopen na een lange periode van blessureleed.

 

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd, hardloopspeciaalzaak, interview, recensie, Runnersinfo en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Op zoek naar nieuwe loopschoenen

 1. Pingback: Meijwes wint 9e Meijendelloop | Hardlopen: Leuke loopjes

 2. Pingback: Voorkomen en herstellen van vervelende blessures: Sportpodologie (Delft) | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s