Echte cross bij AV Waterweg

Ingehaald door buienradar

Als ik op mijn MTB naar Maassluis fiets kijk ik op buienradar. Het is nu weer droog, maar er is om 11.15 weer regen voorspeld, met een zware piek om 11.30. De start is om 11.00. Zo lekker het gisterochtend was, zo bijna winters guur is het deze herfstdag. Ik moet weer wennen aan het nieuwe seizoen. Qua weer maar ook hardlopen, vandaag is het voor mij de eerste cross (ik tel de Mudrun gemakshalve niet mee). Een vuilniszak of handschoenen ben ik simpelweg vergeten. Ik prijs mij gelukkig dat ik wel mijn dikke gevoerde trainersjas met capuchon heb meegenomen.

Bij de atletiekbaan van AV Waterweg arriveer ik op tijd en haal ik voor 4 euro mijn startnummer op. het is een kilometer lopen naar de start, midden in de Steendijkpolder. het is inmiddels gaan regenen. Op een heuvel in het gras ligt een grijs zeil, waarop de deelnemers hun laatste kleding gereed maken. Velen lopen op spikes, geen overbodige luxe bij deze cross is me verteld. Ik gooi mijn Salomons in het spiketasje en  verberg die onder een tasje dat daar ligt. Mijn jasje kan ik bij een loper van Av Waterweg in zijn leren tas stoppen. Zo, die blijft gelukkig droog.

In hondenweer kleumen tot op het bot

De harde regen en wind geven een gevoelstemperatuur van nog geen 4 graden. In mijn korte broek en shirt loop ik snel wat in. Bijna alles is gras of een soort grindpad waar ook met spikes is te lopen. De tweede helft van de ronde van 3 km is met kunstmatige hindernissen opgeleukt. Het is in ieder geval een echte cross. Vandaag zal ik twee ronden lopen omdat ik gisteren ook al redelijk diep ben gegaan. De 6km is iets wat andere lopers op het laatste moment ook besluiten te doen.  Ik spoed me naar de start, de regen is inmiddels lichte hagel geworden en iedereen wil graag snel vertrekken.

We sprinten door het gras de dijk op. Voor me onder andere een junior en  twee meiden waarvan eentje in zo’n nieuwerwets shirt dat meer weg heeft van een bikini. Ik krijg het al koud als ik naar haar kijk. Zouden de twee meiden (de achterste is nog geen drie turven hoog en vermoedelijk 10 jaar) daarom zo hard gaan. Ik wil net als gisteren een negative split lopen, maar ik laat me verleiden om me snel hard van de dijk af te laten denderen. Nog geen tien lopers voor me, maar nog steeds wel die dekselse meiden. De een haal ik pas na een kilometer in,, de volgende 400 meter later. de twee mannen achter me moeten lossen.

20171112_122112Maar ik hoef me niet rijk te rekenen. Twee echte doorgewinterde crossers passeren mij. Even later een krachtig lopende jongedame. Ik kan maar 100 meter aanklampen. Op het glibberige stuk met tegenwind langs de Nieuwe Waterweg komt een groepje bij me aansluiten en profiteren van mijn kopwerk in de storm. Tot aan de doorkomst kan ik twee keer aanpikken, maar het tempo is net iets te snel.

Een loper moet ook lossen en loopt 50 meter voor me. Ik herken de loper van AV Waterweg, die mijn jas bewaard. Ik weet dat hij 3 rondjes doet en mogelijk kan ik weer naar hem toelopen. 20171112_122057.jpgBij de kunstmatige balken en voor de wind loop ik een klein stuk in. Het glibberige stuk is nu helemaal plat en nat gelopen. ik loop om het stuk heen waar ik in ronde 1 weggleed, maar flats, daar glij ik weg en lig ik op mijn knietjes in de modder. Het gat naar de loper  voor me is weer groter. Even probeer ik het nog maar de kou en de wind leiden te veel af en het gat is te groot. De laatste loper die 1 ronde doet – de immer aanwezig Gerard Rolff van AV Fortuna – lap ik en ik doe toch nog maar een sprintje.

ik druk mijn horloge in en een loper flitst naast me voorbij.Gelukkig ben ik nog net voor hem over de streep gekomen. Een hardloopmotto niet omkijken had ik nu wel toe moeten passen. Gelukkig hield ik me aan mijn eigen motto altijd sprinten als het om een plaats of tijd gaat. het levert me de 4e plek op bij de 6km.

uitslag_2epiepschuimlogocross

Opwarmen na verplichte cooling down

Verkleumd pak ik mijn kleren en loop snel naar de kantine voor een welverdiende warme douche, Warsteiner en broodje kroket. Ondertussen kan ik op het flatscreen 9zie foto’s boven) alle genomen foto’s van de wedstrijd aan me voorbij zien gaan. Mooie gadget voor andere Leuke Loopjes!

Een dame die ook heeft gelopen en meekijkt, meld me dat ze het na 2 rondjes voor gezien hield . Velen hebben de 3 rondjes mentaal niet gehaald. het is niet haar type cross. De dame vertelt  haar Club/loopmaatje: “Dit ga ik niet meer doen, voor het eerst vond ik hardlopen echt niet leuk”. Zelf ben ik wel blij met deze cross. Anders dan anders, en nergens verhard. Een echte veldloop, waar de omstandigheden en karakter ook een rol spelen Ik mag nog een paar buitjes langs de Gaag trotseren en ben thuis lekker warm (me dank aan de nieuwe Mizuno hoofdband) en fris in de kop.20171112_134911

Want niemand is een binnenmens.

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Echte cross bij AV Waterweg

  1. Pingback: Vaartspelen bij Duifpolderloop | Hardlopen: Leuke loopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s