Net niet en net wel bij 1vd4 Kopjesloop

Mixed emotions

Om maar met de deur in huis te vallen: een belangrijke loop voor het klassement gaf vandaag gemengde gevoelens.  ik mocht niet ontevreden zijn, maar ik ging niet met een tevreden gevoel naar huis. Een tijd van 39.59 op de 10km was maar 8 seconden boven mijn PR en de wind was op sommige stukken hard tegen.  Anderszins was de afstand tekort en deze loop meetellend voor dehet 1vd4 10 km circuit een Piek moment.

In de avond denk ik terug, terwijl de loop nog even door mijn hoofd spookt. De voorbereiding was niet ideeal. Veel wedstrijden en een knop omzetten naar de voorbereiding op de marathon. Ook had ik veel trainingen gegeven aan jeugd en groep 3 van mijn loopclub. Een drukke periode op werk en een  wat impulsieve aanval op een sushi restaurant (de medewerkers maken het goed, zelf ging ik wat minder fit naar huis) droegen bij dat ik de juist spirit niet helemaal had.

Warm draaien met de jeugd

Vooraf had ik een warming up gedraaid met een aantal junioren die de 5km zouden doen. De start was gelijktijdig en de jongens en meisjes deden goed hun best en streden om de onderlinge eer. Dat zou ik vandaag ook doen temidden van vele clubgenoten. GeertJan R. zou waarschijnlijk een maatje te groot zijn en ook Ricardo had al een paar keer sneller gelopen. Met deze twee alsmede de (weer) verrassend sterk lopende Ralph kwam ik in een groep van 6 te lopen. Als vijfde Spartaan  in dit mooie treintje liep hier Thomas mee. Alleen Geert Jan was een concurrent in mijn leeftijdscategorie.  Mattijs liep al snel een stuk voor ons en David kwam niet meer bij de groep. Een relatief rustige eerste 200 meter werd vervolgd door een drietal snelle kilometers.  Een aantal atleten van Haag werden gepasseerd waaronder concurrent Eddy. Ik kon achteraaan het groepje aan het elastiek blijven. De wind tegen in het laatste stuk noopten me tot een versnelling zodat ik nog wat voordeel had. maar al snel in ronde twee was de kracht weg en forceerden Geert jan en Ralf na 6 kilometer met een versnelling een afscheiding. Thomas was ook al afgevallen. Ricardo kon nog een kleine twee kilometer volgen, voordat ook hij moest lossen.

Alleen in de wind

De zevende kilometer ging langzaam voor me. Ik werd door mijn concurrent ingehaald en ook de eerste dame haalde me in. Bij de AV Sparta race eindigde ik nog een klein stuk voor hen. Volgen lukte niet en ik kreeg een mentaal tikkie. ik sprak mezelf toe en herinnerde me de beelden van de vroeg overleden legende Steve Prefontaine. het tempo ging geleidelijk weer iets omhoog. Het gat kreeg ik niet meer dicht, maar de afstand naar de dame en loopmaatje Ricardo werd kleiner. Een HRR concurrent kon ik op afstand houden. Inmiddels waren Ralf en Geert-Jan ontketend. De laatste kon met een zeer snelle laatste kilometer de 7e plaats opeisen achter  Mattijs. Ralf volgde op een 10 seconden.

In de laatste kilometer wist Thomas me nog in te halen en in de laatste 400 meter een gat te slaan. Ik had een soort deja vu met 2 jaar geleden, terwijl ik hoorden dat de lopers voor me nog onder de 40 minuten konden eindigen. Een verschrikkelijke sprint door de wind tegen bracht me naar de finishklok, die voor mijn gevoel stil bleef staan op 39.59 .  Ook 2 jaar geleden had ik deze zelfde tijd en was ik plm. 15 seconden achter Eddy. Mijn officiele  eindtijd was gelijk aan die van Thomas, waar ik nu geen oog voor had. Mijn subdoel onder de 40 minuten was geslaagd. Een 13e plaats en 3e plaats in mijn categorie was een schrale troost. Ik had concurrent Eddy kunnen uitschakelen voor een podiumplaats, maar kwam in punten gelijk aan hem (3e en 2e plaats), 1 punt achter GeertJan en ruim achter de nummer  1 in het klassement. De laatste loop zal ik vol aan de bak moeten in deze spannende strijd.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De loop bij de 10km  wordt onbedreigd gewonnen door clubgenoot Robin Kuiper. Er waren wel wat afwezigen vanwege het NK in Schoorl, maar de prestatie van Robin (35.24) was er niet minder om. Hij deed ook goede zaken voor het klassement. snelste vrouw was

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s