Schoenenjacht bij 1vd finale HRR

De laatste 1vd4 loop stond vandaag op het programma. 10 kilometer bij the Hague Road Runners in Wassenaar. Aangezien vriendinlief mijn auto leende om  aan de tien van Tiengemeten mee te doen, startte mijn reis  per fiets. Via Den Hoorn kwam ik met wat omwegen op station Rijswijk waar ik Ricardo al zag lopen. Met hem en zijn zus kon ik de weg vervolgen per auto. De vorige keer dat ik mee reed liepen we beiden een PR. vandaag gingen we weer voor een tijd onder de 40 minuten. Uiteraard had ik de nodige kanttekeningen: het parcours is misschien te lang, er zijn veel haakse bochten en stoeptegels of klinkertjes.  Feit was dat ik veel getraind had, maar dat wilde niet zeggen dat er perse een goede vorm was. Hoe had ik de trainingsloop in Maassluis van vorige week verteerd (33Km) en was mijn snelheid niet verminderd? Met paul, Herman en Jeroen M. liepen we in en kwamen we ook trainer Theo tegen. Robin , die zich nog steeds iedere keer verbeterd,  was ook gesignaleerd en gebrand op een overwinning vandaag en het eindklassement.

Zelf stond ik er redelijk goed voor in mijn leefttijdscategorie waar vier prijzen te vergeven waren. Eén punt achter op clubgenoot Geert-Jan R. en gelijk met Haag routinier Eddy. Een andere loper van Haag zou vandaag makkelijk de eindoverwinning kunnen pakken, hij zou vier plaatsen mogen verliezen op Geert Jan, indien hij aanwezig was. Maar…dat was hij niet. De strijd om plek 1 zou dus door mij en de andere twee genoemden uitgevochten worden.

Eddy staat al vooraan en is in vorm. Ik zoek een mooi plekje achter Robin op rij twee, terwijl Geert-Jan wat meer van achteruit startte. We beginnen met een lusje van 1km bij het clubgebouw en Duindigt. Ik probeer ontspannen te starten en loop niet ver achter de altijd snel startende Herman. Achteraf ging de eerste kilometer in 3.50, maar het voelde goed.  Ik loop het gaatje van 15 meter naar Eddy dicht en al snel hijgt Geert-Jan in mijn nek. We moeten nu 3 rondjes van 3 km afleggen. De nummers 1,2 en 3 van mijn klasse lopen mooi bij elkaar tijdens deze spannende finale.

Strijd voor het podium

Spartaan Thomas voegt zich ook bij ons, maar in Clingendael pakt hij een voorsprong. Het plan is om zo lang mogelijk bij deze twee snelle mannen – die ik beiden slechts 1 maal op een vlakke 10 verslagen heb – te blijven. In een eindsprint heb ik kans. Bij het Clingendael huis op een bruggetje naar beneden neem ik brutaal de leiding. het gat naar Thomas blijft klein en hij vormt een mooi richtpunt. Als we langs de wijk Marlot lopen neemt Eddy de leiding weer terug. Mulay, coach van Thomas roept luid: “laat je terugzakken, “sluit je aan bij het groepje”. Even later halen we thomas bij. Halverwege versnelt Eddy licht. Of zakken wij in? Bij de vorige loop had ik geen power om het tempo in de tweede helft vol te houden, nu lukt dit redelijk. Geert jan heeft het ook lastig in deze 6e kilometer. Ik wacht op Thomas of hij het gaatje dicht loopt en ga achter hem aan. Geert jan laat een gaatje vallen. Het lijkt of Eddy een definitieve voorsprong heeft genomen in het laatste deel van ronde twee. Mulay schreeuwt weer naar thomas: “niet naast hem lopen, maar achter hem”. tja dan lopen we het gaatje zeker niet dicht, want ik kan niet echt meer versnellen.
We worden ingehaald door 2 snelle lopers, maar die gaan finishen voor de 5km. Ik verwacht elk moment Ricardo, maar het blijft rustig. Slecht Geert-Jan volgt, maar dit gaatje van bijna 50 meter kan hij nog dichtlopen. We gaan de laatste ronde in, over de stoeptegels. Ik denk nu niet meer aan winnen, maar hoe ik dit tempo vol kan blijven houden. “verdedig je 2e plaats”. “Heel blijven voor de marathon over 2 weken” is ook een gedachte die op komt. Het gat naar Eddy blijft gelijk, maar lijkt onoverbrugbaar. Thomas versnelt in de laatste 1,5 km. Hij is uit een andere leeftijdsklasse en ik moet hem laten gaan. Ik heb het idee dat Geert Jan dichterbij komt en ik gooi nog alle energie uit mijn lijf in het laatste rechte lange stuk. Een 50 meter voor me zie ik thomas bij Eddy komen en hem in een snelle sprint verslaan. ik zie 39.44 op de klok staan (denk ik) als ik de laatste bocht uitkom…alles pers ik er uit om mijn PR van 39.50 te breken. Ik ben helemaal uitgewoond als ik 9 seconden na Eddy over de finish kom. Geert-Jan volgt op 16 seconden.

Mysterieuze tijden

Mijn horloge geeft 39.49 aan, maar is dat de officiele tijd? Thomas en Geert-Jan geven aan dat deze tijd niet klopt…het zou veel sneller moeten zijn. Later op de dag zal ik de verlossende uitslag zien: 39.12 op de tien. Ik kan het niet geloven.. Mijn horloge geeft 9,73 km. aan. Was de afstand te kort? navraag ter plaatse bij Road runner Ewout leert dat de GPRS niet de juiste afstand pakt en de bochten korter weergeeft dan je werkelijk loopt. Het is eerdaags nog tweemaal nagemeten. Jeroen (nieuw PR en onder de 40 minuten), Ralph (wat ziek geweest), Ricardo (had het vandaag niet, helaas niet onder de 40 m.) ,Paul (blij met een na oorlogs PR), Andre (gaat weer steeds sneller lopen), Herman (niet onverdienstelijk) en vele andere clubgenoten finishen. Robin wint met grote overmacht in een supersnelle 34.31. Matthijs wordt 9e en ik vind me overall op plaats 15 terug.

Prijsuitreiking

Bij de prijsuitreiking zijn er veel clubgenoten die in de prijzen vallen. Ditmaal geen bekers maar verzilverde mini hardloopschoentjes. Robin wint bij de senioren. Matthijs is 3e bij 35+ en bij de “ouwe garde” wint Thomas een 2e prijs en zijn er ook prijzen voor Paul (3e) en Herman (4e) die al naar huis is omdat hij een prijs niet had verwacht. Zelf kom ik dus net te kort voor de 1e prijs en heb evenveel punten als Geert-Jan (3e), maar de laatste wedstrijd is daarbij doorslaggevend. De blijdschap over de 2e prijs overheerst het gevoel van “had ik nog met Thomas meegekund en de 1e plek kunnen grijpen?”

Met trainer Theo ga ik naar de atletiekbaan in Voorburg om de opening van het baanseizoen te volgen. De jeugd is ook lekker bezig.(en daar hoort Marnix ook bij;-)

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s