Trainingsloopje als herstel

Een week na de marathon had ik precies eenmaal getraind. Op de donderdag had ik met pijn en moeite 6 kilometer afgelegd. De spieren voelde ik nog steeds. De zaterdag erna was de spierpijn weg, maar had ik niet de illusie al volledig hersteld te zijn van de zware 42,2 kilometers in Rotterdam. Er was wel een loopje op loopafstand, nog te kort om in te lopen.

De hoofdafstand van 11,7 kilometer leek me al te veel. Even dacht ik er over om mee te doen aan de 3,5 km, maar dat was iets te weinig van het goede, dus werd het net als vorig jaar de middenafstand van zeven.  Voor de symbolische prijs van 1 euro kocht ik een startnummer en fietste nog geen halve kilometer naar de start. Marathon lotgenoten Ben, Maarten, Maurice en Roelof trof ik daar ook. De leden van De Hardloper deden wel de 11,7 km. Stephan zag ik ook bij de start, maar hij woont daar toevallig en was in zijn tuin aan het werk. Zelden zijn er meer ontspannen loopjes dan deze. De lopers die zich aan warming up wagen doen dit door te joggen van inschrijfbalie naar de start onderaan de Trambrug.

Beentjes testen

De top 3 van vorig jaar per afstand wordt voorgelezen als ik aankom. “Hee ze noemen je naam”. Loopmaatje Bas is er ook en staat weer voor 99% hersteld aan de start. Welgeteld 20 seconden voor de start stap ik in het startvak. gezellig pratend loop ik met Bas de trambrug op en af.  We starten rustig, boven de 5 minuten per kilometer. We halen wat lopers in, en als ik zeg dat het gat naar de groep voor ons hetzelfde blijft versneld hij.  Ik wil een tempo van maximaal 4.45 draaien, maar dit in het tweede deel doen. Bij de verversingspost stop ik even en praat rustig met een vrijwilliger terwijl ik het bekertje op een verkeersbord zet.  Het gros van de lopers gaat hier rechtdoor voor hun extra kilometer.

sneller dan afgesproken

 

Bas heeft er al aardig de sokken in en ligt ruim 150 meter voor als we e Duifpolderkade oplopen. De weg waar ik bijna teruggeblazen werd tijden de Midden Delfland loop. Ik haal een loper in en kom bij de laatste loper tussen Bas en mij. er staat vrijwilliger  die als keerpunt dient en een boogje op de weg gekrijt. De loper die al behoorlijk stuk zit wil om de vrijwilliger heen lopen, die juist een stap achteruit loopt. Het is de bedoeling dat je voor de man weer terug loopt. Ik heb het net op tijd in de gaten en terwijl de hardloper nog worstelt met de vrijwilliger ben ik al weer op de terugweg. De kilometertijd is inmiddels ruim onder de 4.30 gekomen. Het gat naar Bas loop ik niet zo meer dicht. Hij is aardig in vorm en ik wil me nog niet forceren. Even lopen we 4.15 per kilometer. Dat heb ik niet met mezelf afgesproken. Ik gok dat hij dit tempo niet kan vasthouden. En inderdaad kom ik in de laatste kilometer achter en naast hem. Bas kan nog uitroepen “dit gaat wel om de derde plaats he”. Ik wil hem het laatste stuk hazen naar een mooie tijd, maar ik blijk een soort man met de hamer te zijn voor hem.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Als ook nog tegemoetkomende fietsers met toeschreeuwen dat ik aan de verkeerde kant van de weg loop, komt er wat adrenaline vrij. Ik kan niet tegen de rood aangelopen fietser roepen, dat we met een loopwedstrijd bezig zijn. en pers er een sprint uit naar de finish 100 meter verder, waar hij juist doorheen gereden is. Bas komt op 10 seconden binnen.

Ik heb nu alle tijd om de lopers van de 11,7 km binnen te zien komen. De winnaars krijgen een bloemetje (de snelste tijd is 47,33)Roelof finisht als derde, op de voet gevolgd door Maurice, Maarten en Ben.

 

 

 

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd, training en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s