Rottemerenloop: Uitwaaien op het gemak

Op het laatste ogenblik ging ik naar deze loop, waar mijn vriendin zich al voor had opgegeven. Bij sauna Elysium konden we parkeren en na lang wachten bij wc en het halen van het startnummer belandde ik 5 minuten voor aanvang bij het startvak. De sfeer was gemoedelijk bij deze laagdrempelige loop.

Rustige start

Ik praatte nog rustig met vriendinlief toen 2 minuten voor 11 het startsignaal klonk. na 18 seconden kon ik pas de startstreep passeren. Nee, geen nettotijd uiteraard. Op dat moment stonden er zeker 80 lopers voor me en was het lastig om de recreanten te omzeilen.

Inhaalrace

De man waar ik bij de inschrijftafel mee had zitten kletsen kwam ik tegen en ook een bevriende loper, Frank passeerde ik later (al had ik dit niet door). Ik sprong van groepje naar groepje en mijn tempo ging zowaar onder de 4 minuten. De achterstand op de koplopers in de eerste kilometer was echter al behoorlijk. Even dacht ik dat ik het gat tussen de twee lopers vooraan constant kon houden. Er zaten nog wel twee groepjes lopers tussen. En de wind was tegen. Na 2 km kon ik bij het tweede groepje aansluiten en binnen een kilometer later had ik het groepje al op een hoop gelopen. Maar de vogels voor me waren al gevlogen.

ik genoot van de Rotte en de lange stukken langs de roeibaan. Ooit was ik hier op skates. De wind was best pittg en het tempo was te snel om hoog gegaan;  ik was blij dat ik het tempo enigszins onder controle kon houden.  Voor en achter me bleven de afstanden gelijk. Met 40.50 mocht ik niet ontevreden zijn. een 6e plaats was mijn deel. Door speaker for life Bruun van der Steuijt werd ik binnengepraat. De duimpjes omhoog van mij schreef hij toe aan de vrijwilligers. Altijd belangrijk natuurlijk. Na afloop ontvingen we geen medaille of tshirt maar wel een plantje. (het inschrijfgeld was dan ook een habbekrats).

Eervolle vermelding

na afloop deed ik me tegoed aan een lekkere panini en een massage. De fitnessclub die dit aanbood deed ook nog een gezondheidstest. Gewicht, vetpercentage en hydratatie werden doorgemeten. Wat bleek? Mijn biologische leeftijd was 15 jaar jonger dan mijn echte leeftijd. Ook vriendin haalde deze uitzonderlijke score. Ons weekend kon niet meer kapot natuurlijk.

Advertenties

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s