Glibberend naar glorie bij oliebollencross

De omstandigheden waren goed te doen bij de Oliebollencross op deze een na laatste dag van het jaar. Geen diepe blubber, sneeuwstormen of diepe plassen dit jaar. Het rondje bij de Koplopers was dit jaar minder uitdagend dan de jaren ervoor, terwijl er geen verandering in het parcours waren opgenomen. Maar vergis je niet, het blijft een zware loop, waar menig loper zich op stuk bijt of de pijp aan Maarten of Sylvester geeft. terwijl op het werk en in de thuissituatie de griepbacillen een polonaise liepen dacht ik aan deze dans te kunnen ontspringen. In de voorafgaande week had ik maar liefst 2 pittige crossen afgewerkt en ook de dag erna zou ik mezelf nog even afpeigeren bij de internationaal bekende sylvester cross in de Soester Duinen. De benen hadden niet de macht die ik nog tijdens de clubkampioenschappen bij de Spartaanse Uithofcross voelde.

Ditmaal was ik gelukkig wel op tijd en geen startnummer stress. Een mooi resultaat zou mij een podiumplek in het tussenklassement van het 1vd4 crossklassement opleveren. En dan was er natuurlijk nog een andere race in de race zou ik clubgenoot Ralph weer voor kunnen blijven? Een dikke twintig lopers glibberden voor me door de eerste twee bochten. Asfaltterrorist Arco Poot kon maar net op de been blijven tijdens zijn opmars riching de kop van het veld. Clubgenoot en winnaar van de Uithof cross Robin kjuiper deed wijselijk niet mee om zich te sparen voor de eerder genoemde cross in Soestduinen.

Terwijl vooraan Pieter Bakx en Tesfit Ghide een eenzame strijd uitvochten, probeerde ik wat gas terug te nemen. Dit was ook wel noodzakelijk. Ik probeerde bij de winnaar van vorig jaar in mijn klasse aan te haken, maar moest aan het einde van de eerste ronde hem al laten gaan. Een halve ronde kon ik samen met Richard Holstege meelopen, maar hij heeft bijna altijd een sterke tweede helft. in de modder raakte ik hem kwijt. Daarna zakte ik in (ja uiteraard ook wat in de modder) en werd ik in kort tijdsbestek ingehaald door drie frele dames. En dit terwijl cross specialiste Sanne Broeksma al in de top 10 bij de heren mee streed. het gebeurt niet vaak dat ik meer dan 3 vrouwen voor me heb en zeker niet in een cross.

Even dacht ik zelfs aan uitstappen, maar dit keer was vriendinlief met een aantal vriendinnen die de korte cross hadden gedaan van de partij. de luide aanmoedigingen sleepten me er door heen. Terwijl iets voorbij de helft de tweede dame in de wedstrijd opgaf en Ralph me probleemloos passeerde kon ik me langzaam weer herpakken. dit was nodig want ook haag atleet jim had me ingehaald en twee concurrenten kwamen dichterbij. Een (loper van de) Koploper kon de aansluiting vinden bij het ingaan van de laatste ronde. waar ik het vandaan haalde weet ik niet, maar bij de brug en de eerste heuvel had ik nog een versnelling in huis. de concurrenten werden afgeschud en zelfs kon ik nog in de klei bij Jim aanklampen die ik echter niet meer versloeg. Geen super race vandaag, maar met een 3e plaats in de leeftijdsklasse kon ik niet ontevreden zijn. Dat ik 3 minuten sneller was dan vorig jaar zei niet zo veel, behalve dat de andere clubgenoten ook 3 minuten sneller waren dan de laatste editie. Ik sloot in stijl af me oliebollen , trappistenbier en een bezoek aan de Delftse bierbrouwerij. Met een zwaar lijf fietste ik weer terug.

De ingekorte uitslagen bij de 6km:

uitslag aVW.PNG

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s