Beers drieluik: van Binnenmaas naar Hellegat en het kleinste eiland (Tiengemeten)

Een ander cross circuit was onder mijn aandacht gekomen. Een nieuwe loopserie ten zuiden van Rotterdam, maar nog steeds in Zuid Holland. De eerste in Binnenmaas/Mijnsherenland, de tweede bij het Hellegatsplein, tussen Ooltgensplaat en Willemstad. Het slotstuk van deze door Runforlife  (Roparun team) georganiseerde loopjes vond plaats op Tiengemeten.

De afstanden: 5 en 10km. Voor de eerste drie een pijs per afstand. Ook kon er een klassement gelopen worden, als je alle drie dezelfde afstanden had volbracht.

Binnenmaas cross

In de eerste laagdrempelige loop  waren er naast veel recreanten  toch ook een aantal snelle lopers aanwezig. Zeker de jeugdige atleten van AV Spirit lieten zich gelden tijdens het mooie weer. Via een oude landtong en hobbelige stukken weiland kwamen we al snel in op een makkelijke en vlakke ondergrond terecht. Na de eerste schermutselingen had ik me opgewerkt naar de 6e plaats. De loper voor me, had er nog goed de pas in, maar ik kon met moeite bij hem komen.

Over de helft, was het even buigen of barsten voor me, maar in plaats van gas terug versnelde ik licht. Mijn medeloper zat ook stuk en moest passen. Met nog 2 kilometer te gaan, vloog ik op mijn nog nieuwe Innovs heerlijk over dempende houtsnippers,  De nummer  nummer vier in de wedstrijd, een loper van Olympus 70 was kwam al in het zicht.  Het gat was te iets te groot, al kwam ik nog erg dicht bij. Na een lekker stuk koek en warme choco kon ik nog even 2 heel snelle mannen op de 10km. bekijken:  Ralph van den Nieuwenhuizen en Timo de Geus die de concurrentie ver voor bleven.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag cross en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s