Voorkomen en herstellen van vervelende blessures: Sportpodologie (Delft)

In mijn zoektocht naar het blijven genieten van een sportend en gezond lichaam ben ik onlangs op bezoek geweest bij Sportpodologie Delft.

De praktijk is gevestigd in de winkel van Lopers Company Delft aan het Oosteinde 235 . Dit komt mooi uit aangezien ik de laatste versie van de Mizuno Wave Rider (22) wil aanschaffen. Lopers Company geeft als vanouds de vertrouwde en kwalitatief hoogwaardige service aan hardloopklanten.  De hardloopspeciaalzaak heeft ook een service voor herhalingsaankopen, zie ook de website .

Hoofddoel is echter het informeren wat een  podoloog precies doet in relatie met het voorkomen of laten herstellen van blessures en voetgerelateerde klachten.

Podologie betekend letterlijk voetkunde. Een podoloog kan preventief ingezet worden om blessures te voorkomen. Naast hardlopers en andere beoefenaars van sporten wordt een podoloog ook geconsulteerd door wandelaars of mensen die zwaar fysiek werk doen.

Het merendeel van de mensen meld zich bij een podoloog als er ergens een blessure of klacht is ontstaan. De podoloog kan dan op zoek gaan naar de oorzaak. Rob Smit gespecialiseerd sporpodoloog van Sportpodologie Delft legt uit:

“Met mijn kennis, ervaring en mijn hulpmiddelen  kan ik zo zien wat een voet mankeert”

Een veel voorkomende oorzaak is bijvoorbeeld de zogenaamde “frozen toe”  Maar daarnaast zijn er nog een heel scala aan klachten. Rob kan vaak aan een persoon met een klacht zien waar de oorzaak  ligt. Die oorzaak kan dan bijvoorbeeld heel ergens anders vandaan komen, dan waar de klachten zich manifesteren.

Veel voorkomende klachten bij het sporten zijn:

 • Hielpijn
 • Hielspoor
 • Chronische enkelklachten
 • Scheenbeenklachten
 • Achillespeesklachten
 • Verzwikking
 • Voorvoet klachten
 • Brandende voeten tijdens of na het sporten
 • Zenuwpijn in de voorvoet
 • Knieklachten

Een consult bij Sporpodologie Delft bestaat uit 3 stappen:

 1. Na een klacht kan je een afspraak maken voor een intakegesprek (Anamnese)
 2. In dit gesprek word een naast bespreking van de klachten een klein onderzoek afgelegd. Hiervoor gebruikt Rob naast zijn ogen en handen ook hulpmiddelen als een Stoel, Scanner, Loopanalyse m.b.v. de camera en
  meting van de voeten m.b.v. instrumenten
 3. Hieruit komt een plan. Dit kan variëren van
  A) Het aanraden van andere schoenen.
  B) Het verstrekken van standaard inlegzolen
  C) Of het zelf maken van steunzolen

De kosten voor dit driedelige consult zijn 80 euro, waar je bij een standaard podoloog al gauw het dubbele kwijt bent. Bovendien loop je meteen met een verantwoord paar schoenen de zaak uit om zo weer snel lekker te kunnen bewegen of sporten.

Rob kan zich erop beroepen dat 95% van zijn bezoekers uiteindelijk weer klachtenvrij beweegt en dus weer belastbaarder is in sport of werk. Rob is niet zomaar een podoloog maar gespecialiseerd en gediplomeerd (svp check, AV) sportpodoloog. Omdat hij zijn praktijk in de zaak van Loperscompany runt, kan hij de kosten voor een consult inclusief het aanmeten en verstrekken van (steun) zolen, laag houden.

Wil je onbezorgd blijven sporten en bewegen, maak dan snel een afspraak via deze link

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in blessure, hardloopspeciaalzaak, interview, Runnersinfo en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s