preQuel: Midden-Delfland herfst trail

Aankondiging

Dit jaar ga ik zelf een leuk (trainings)loopje organiseren. Op 18 november 2019. Het is een samen uit, samen thuis concept. In principe gestart als extra training voor groep 3 van AV Sparta waar ik trainer voor mag zijn. Op een parcours dat naar schatting 20km bedraagt gaan we mooie paadjes van Midden Delfland opzoeken. Het is een mix van trail en verharde paden . Zoek dus je schoenen met profiel op, bij voorkeur trailschoenen, want gladheid en natheid is gegarandeerd. Uiteraard is er een plan B: bij te drassige/modderige paden pakken we het (verharde) fietspad. Eigenlijk ga je alle ondergronden tegen komen, behalve bergen. Maar heuveltjes en viaducten zijn er ook voor enige hoogtemeters.

De Route

Vanuit SportCenter Allround in Den Hoorn vertrekken we richting Kerkpolder (waar ook de start van de Dijc Bertus loop is) en gaan we door richting Abtswoudse bos, waar we via Moeder aarde (een landart project dat de vorm heeft van een zwangere vrouw) naar de het water. Via de boorden van de Schie, langs (en wie weet nog even er op en er over) de Kandelaarsbrug naderen we het buurtschap Kandelaar en de keersluis Poldervaart. Vanuit het oude gemaal trekken we verder door Noord-Holy richting Schiedam waar we voor de tweede keer onder het spoor doorlopen (lopers boven de 1.85m hou je hoofd naar beneden!). Via de Groeneweg naderen we illustere “riviertjes” als de Zweth en Slinksloot.

Na wat groene passages volgt een mentaal pittig lang en verhard stuk door de polder langs de A4. uiteindelijk zien we aan de linkerkant de A4 /schipluiden, rechts Tanthof. Via wat lage bruggetjes en bochten komen we weer terug in Kerkpolder en sporclub Allround. Hier kan gedouched en omgekleed worden. Ook kan er nagepraat worden onder het genot van koffie en wat eetbaars.

Om het niet snelheids element te benadrukken krijgen de deelnemers vooraf en achteraf enkele opdrachten mee: termen of namen die men onderweg kan tegenkomen. Voor de winnaar de “ervaringsprijs”.

Voor het bekijken van de route klik hier

Voor foto’s en achtergrond Midden Delfland info klik hier

Kun je er niet (mee) bij zijn? Geen nood, in de lente komt er weer een lentetrail.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s