Op en top crossen: blubber en bollen

Voor de 7e achtereenvolgende keer stond ik aan de start van de Oliebollencross in Delft. Een vertrouwd parcours met uiteraard weer lekker drassige stukken en de befaamde modderstroken. Samen aan met de haagse clubgenoten Marlon en Mattijs meldde ik me bij het clubgebouw van Wippolder. Winfryth Meijwes, een van de favorieten, was ook weer aanwezig. De Voorburger -top 20 in de Nederlandse marathontop- is eigenlijk een alleskunner, maar draait ook voor deze cross zijn hand niet om.

Na een gezamenlijke foto met de sparta maatjes, een hele korte warming up, trok ik mijn Mudclaws aan en nam deze keer eens plaats op de voorste rij. Geen startnummer perikelen, geen wedstrijdstress, maar wel gezonde spanning, aangezien ik de vorige cross (Uithof) ternauwernood een mooie 1e plek had in mijn categorie had weggekaapt. Dit was de derde cross in de serie van drie. De eerste (Duindigtcross) had ik verstek moeten laten gaan vanwege het lopen van de Valencia Marathon.

Thuisloper Paul, één van mijn concurrenten (die vorige keer vlak achter me was geeindigd) ging er als een haas van door, maar ook ik had een pikstart. Bij het vijvertje vlak voor de eerste brug lagen we beiden bij de eerste 10. Uiteraard hielden we dit niet lang vol, maar uit tactisch oogpunt was het een goede zet. Als je te ver achterin zit zal je in het begin te veel terrein verliezen vanwege de flessenhalzen en beperkte ruimte. Net toen ik Paul voorbij ging halverwege de eerste ronde werd ik ook door Mattijs gepasseerd die volgens beproefd recept rustig start.

In actie als tweekoppig (en tweelijvig) monster

Een loper van Voorschoten 97, die ik vaak van de achterkant in de races zie, kan ik in deze eerste ronde inhalen. Ik kom relatief makkelijk het eerste modderstuk door. Ook ronde twee gaat nog aardig goed. ik ga in hetzelfde tempo door en ik bouw mijn voorsprong uit. Als ik eenlusje bij de heuvel maak , zie ik dat Nick Vogels (AV Sparta)  en de voorschoten atleet nog niet verslagen zijn, mijn concurent van De Koplopers heeft al een aardige achterstand. Ik kan aardig consolideren en haal nog twee lopers in.

AV sparta bij 1vd4 cross in Delft (AV de Koplopers)
Nu nog voor mattie Mattijs

In de derde ronde wil ik ontspannen blijven lopen. De blubber wordt dieper en ik glij een keer weg als ik van de slootkant schuin oversteek richting het lint. Hier vinden soms vervelende liesblessures plaats. Versnellen op het heuveltje achteraan het parcours op een moment dat je het heel zwaar hebt. Continu moet je je paslengte aanpassen en je adem onder controle krijgen. Het gaat niet makkelijk meer, maar de heuvels liggen me wel. Met een behoorlijke vaart stort ik me naar beneden de scherpe bocht naar rechts voor het laatste glibberige stuk naar de finish.Hier heb ik vaak de meeste moeite mee.

Nog 1 ronde. Het gaat niet vanzelf meer, de twee lopers voor me hebben het echter nog zwaarder. De laatste loper maan ik om aan te sluiten zodat we kop over kop de laatste halve ronde kunnen doen. Hij moet echter passen. Later blijkt dat dit een (voor mij onbekende) concurrent in mijn klasse is., dus dat komt mooi uit. Ik kan aardig doortrekken en finish met een sprintje en relatief fris kom ik als 14e over de finish. Ik heb 8 seconden langzamer dan vorig jaar gelopen. De meeste lopers hebben wel 1 tot 3 minuten langzamer gelopen, een teken dat het dit jaar toch zwaarder was.

Vooraan is het een pittig gevecht geworden. Winfried heeft de wedstrijd hard gemaakt maar, zijn uitdager, de nog jonge Dominic Bersee is als een schaduw kunnen blijven volgen. De baanloper van Olympus 70 laat vervolgens de Haag atleet achter zich in de eindsprint.Met Mattijs die 1e is in zijn klasse (en ik als goede 2e ), ralph en Marlon doen we ons tegoed aan de altijd weer lekkere oliebollen. Met de lopers van Sparta groep 1 nuttig ik nog een heerlijk biertje en vol vertrouwen ga ik het loopjaar 2020 in.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s