Natte afloop bij eerste Zodiac Run

Sinds lange tijd kon het weer. Lekker racen op de 10km met echtge tegen/medestanders. In Vlaardingen werd door Running Friends o.l.v. Augusta van Hoogdalem een heus circuit van 4 loopjes opgetuigd. Nabij sportcentrum Broekpolder werden de startnummers uitgedeeld aan de ruim 100 gelukkigen, die de op tijd de voorinschrijving hadden doorlopen.

Met een aantal ambitieuze PAC lopers van mijn loopgroep ging ik inlopen en deed nog wat loopscholing en oefeningen. Rosanne, Wouter en Emiel kozen voor de 5km, Mario en ik hadden ons voor de 10km opgegeven. De 5km startten een kleine 100 meter voor de 10 kilometer lopers. De lopers zijn gestart, ik haal al snel 5kilometer lopers in. Mario loopt voor me en is in vorm. Dat kan ik niet van mezelf zeggen. Het training geven en drukte op werk hebben me te weinig kwaliteitstrainingen bezorgd. Ondertussen piept en kraakt het bij de afdeling Achilles & Hiel.

Heel even blijf ik in het spoor van Mario, maar de eerste kilometer gaat onder de 4 minuten en ik laat het tempo (wijselijk of noodgedwongen?) zakken. Ik loop naar een groepje van 3 met een bekende loopster van AV Fortuna. ooit passeerde ik haar hier vlakbij tijdens de Obstacle Run in de broekpolder. het groepje valt uit elkaar en ik blijf over met een jongeman van begin 20. Zo gauw ik naast hem kom versnelt hij. Dit herhaalt zich. Ik weet hoe dit gaat aflopen. Inderdaad na de 3e versnelling kom ik weer langszij in hetzelfde tempo, nu is het mijn beurt om te versnellen. Ik loop rechtdoor voor mijn resterende 6,5 kilomer. Hij gaat rechtsaf om voor de 5km finish. Rosanne loopt inmiddels niet ver voor me en gaat ook rechtsaf. Zal het haar lukken om onder de de magische 20 minuten te blijven? ik haas haar nog een stukje en kom in de 2e helft van de race. Uiteindelijk wordt het een tijd ruim onder de 41 minuten. De hemel gaat open net nadat ik in de duisternis van de Broekpolder ben gefinished met een traditionele eindsprint. In de kletsnatte regen volgt nog een uitgebreide prijs uitreiking. Als verzopen katten nemen we de prijzen in ontvangst. Een 5e plaats bij de heren 40+ is mijn deel en na een fotosessie is het snel de warme auto in. Emiel wint afgetekend bij de heren op de 5km. Nog vele prijzen en overwinningen zullen gaan volgen voor hem.

Heel even blijf ik in het spoor van Mario, maar de eerste kilometer gaat onder de 4 minuten en ik laat het tempo (wijselijk of noodgedwongen?) zakken. Ik loop naar een groepje van 3 met een bekende loopster van AV Fortuna. ooit passeerde ik haar hier vlakbij tijdens de Obstacle Run in de broekpolder. het groepje valt uit elkaar en ik blijf over met een jongeman van begin 20. Zo gauw ik naast hem kom versnelt hij. Dit herhaalt zich. Ik weet hoe dit gaat aflopen. Inderdaad na de 3e versnelling kom ik weer langszij in hetzelfde tempo, nu is het mijn beurt om te versnellen. Ik loop rechtdoor voor mijn resterende 6,5 kilomer. Hij gaat rechtsaf om voor de 5km finish. Rosanne loopt inmiddels niet ver voor me en gaat ook rechtsaf. Zal het haar lukken om onder de de magische 20 minuten te blijven? ik haas haar nog een stukje en kom in de 2e helft van de race. Uiteindelijk wordt het een tijd ruim onder de 41 minuten. De hemel gaat open net nadat ik in de duisternis van de Broekpolder ben gefinished met een traditionele eindsprint. In de kletsnatte regen volgt nog een uitgebreide prijs uitreiking. Als verzopen katten nemen we de prijzen in ontvangst. Een 5e plaats bij de heren 40+ is mijn deel en na een fotosessie is het snel de warme auto in. Emiel wint afgetekend bij de heren op de 5km. Nog vele prijzen en overwinningen zullen gaan volgen voor hem

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie