Hardloopschoenen en kleding

Op zoek naar een goede nieuwe hardloop schoen

Sinds kort  ben ik  in training voor de marathon , terwijl ander hardloop wedstrijden gewoon ook op de agenda blijven. Omdat ik al tijden op zoek ben naar een dempende hardloopschoen en tevens advies wil voor mijn sluimerende achillespees blessure bezoek ik de dichtstbijzijnde hardloop speciaalzaak.

Het grote voordeel van een hardloop speciaal zaak is dat je zeker weet of de schoenen goed passen. Bij een online webwinkel weet je nooit zeker of de pasvorm klopt. Retourneren en geld weer terug krijgen is –weet ik uit ervaring – een tijdrovende en vervelende bezigheid is. Stop je energie liever in het investeren in het vinden van de juiste hardloopschoen.

Een ander voordeel is dat je de kans op blessures een stuk kleiner maakt. Veel beginnende lopers staan na 2 a 3 maanden alweer aan de kant omdat ze een verkeerde keus schoenen hebben gemaakt. Tenslotte ben ik zelf nogal ongeduldig, als ik schoenen zie wil ik er ook zo snel mogelijk mee aan de slag en niet dagen hoeven te wachten

 

Bij Loperscompany Delft zie ik een groot assortiment van bekende merken. Gelukkig ook mijn favoriete merken zoals bijvoorbeeld New Balance, Saucony, Mizuno, Adidas.  Snelle wedstrijdschoenen heb ik al, dus vraag ik advies over een trainingsschoen voor de lange duurlopen.

20170907_141817Ik heb al een paar schoenen in gedachte, maar die kan ik meteen aan de kant schuiven. Eerst mag ik op mijn blote voeten op de loopbaan in de winkel lopen. Daarna word er een analyse gemaakt met behulp van de camera en video. Een normale afwikkeling en loopstijl is te zien. Daarbij zoek ik een dempende schoen met goede demping, die mij gaat helpen de lange duurlopen goed door te komen en bescherming biedt tegen de  sluimerende blessure aan de achilles.  Een advies of ik gewoon kan door blijven trainen is ook fijn. Gelukkig ben ik bij Loperscompany  in goede handen: Een podoloog, fysiotherapeut en ervaren lopers of trainers staan tot mijn beschikking.

We komen uit bij de New Balance 880 en de Mizuno Wave Rider. Beiden lopen erg lekker, maar het laatste paar heeft de voorkeur. De mooie fel gekleurde schoen heeft een heerlijke pasvorm. Het laatste model (20) heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is een schoen waar ik langer en vooral meer plezier ga beleven dan goedkopere, verkeerde of onbekende schoenen.

Tijdens mijn eerste duurloop van 18 km heb ik niet of nauwelijks last meer van mijn achillespees.  En ook gedurende de eerste twee weken is het verschil opmerkelijk. Ik kan er zelfs snel op lopen. Blij dat ik kan blijven hardloper zonder zeurende pijn. Nieuwe hardloopschoenen lopen net even lekkerder en maken het hardlopen leuker! Wil je zelf ook goed van start gaan? Eerst even rennen naar Loperscompany Delft. Kijk voor het adres, de collectie en eerste  indruk op de website.