Interviews

Interview Rob Smit- Loperscompany Delft

Over de do’s and don’t van het kopen van nieuwe hardloopschoenen en waarom je als loper beter bij een speciaalzaak je schoentjes kan kopen, dan bij een gewonen zaak of online. Lees hier verder

Interview Stans van der Poel, meten is weten

In het rustig gelegen Nederhorst den Berg hebben we een interview met Stans van der Poel, auteur van onder meer Ik, Hardloper. We spreken over inspanningstesten, omslagpunt, V02Max en trainingen met hartslag. Michel zal een test ondergaan en kijkt mee hoe het persoonlijke omslagpunt bepaald wordt. Lees hier verder

Interview Michel van de Coopertest MichelLuitgaarden, energieke eeuwig jongeling

In de bestuurskamer, voordat zijn looptraining begint, tref ik Michel van de Luitgaarden. Het is een gelukkige ontmoeting, want hij vind daar zijn verloren gewaande reflecterende loopjasje. Een meevaller voor de hardloper, die lid is van AV Sparta (Voorburg). Het weekend ervoor  heeft hij  weer een mooie tijd van net boven de 1.30 gelopen (bij de halve marathon van Monster), de conditie is met de jaren niet achteruit gegaan.

In zijn jeugd legde Michel al de basis voor zijn loopvermogen als “half” (middenvelder) door  te voetballen in verenigingsverband (o.a. bij Laakkwartier, VCS en VIOS). In 1975 – op zijn 18e _ stopt hij met deze sport en in 1976/77 zullen de eerste schreden op het hardloop pad gezet zijn. Eerst met jeugdvrienden onderling, gewoon een blokje op straat. Daarna wedstrijden en Coopertesten in het Zuiderpark en aan de Laan van Poot in Den Haag (bij het toenmalige V&LTC red.)

hardlopen, drieluik marathon AV spartaKennismaking met AV Sparta

Michel graaft in zijn geheugen: “Ik denk dat ik in 1979 voor het eerst met AV Sparta in aanraking kwam. Ik deed toen mee aan een drieluik marathon Lees verder

———————————————————————————————————

 Interview Mike Teekens, “steeds tot de grens”

5km liefdadigheidswedstrijd, leuke loopjesMike Teekens, atleet bij Achilles_LTV (Etten-Leur) is een talentvolle atleet, die het laatste jaar weer een opvallende progressie doormaakt. Ik spreek Mike tijdens de door AV Sparta georganiseerde benefietwedstrijd voor Kenia (5 km met Wilson Kipsang), waar 3100 euro wordt opgehaald voor het goede doel.

Teekens heeft 10 dagen daarvoor de Rotterdam marathon gelopen in 2,23 uur. Hij wil dan ook de kat uit de boom kijken en geen risico’s nemen vanwege de kans op blessures. Terwijl hij na afloop tevreden naar een  derde plaats loopt kom ik in gesprek met de in Rijswijk woonachtige atleet. Lees hier verder

———————————-

Haagse Kilometervreter Marlon Voorn

Dit interview werd gehouden in januari 2014

Als ik me naar het Zuiderpark begeef tref ik Marlon Voorn meteen aan . Hij is net klaar met zijn training, (loop)maatje Mattijs van Dulkenraad schuift ook aan voor een gesprek. het interview met hem kun je hier lezen.

Ik tref Marlon , een bevlogen loper zo zal blijken – met een kopje thee – een dag voordat hij de Dutch Coast Ultra run by Night (lees hier zijn verslag)van den Helder naar IJmuiden gaat lopen. Niet zo maar een loopje, maar een afstand over maar liefst 75 kilometer. Dat is nog eens iets anders dan de 100 meter sprint.

Marlon doet al lang aan hardlopen. Hij is 25 jaar geleden (ongeveer in 1989) begonnen hiermee begonnen. Eerst met 5 minuten rondjes om een grasveldje. Van lieverlee werden de afstanden steeds langer. Via iemand kreeg hij te horen dat het misschien leuker (en beter trainen) was door zich bij AV Sparta aan te melden, dat toen nog op de oude locatie zat.

Trainen bij AV Sparta

In 2000 begon hij bij Sparta Den Haag. Lees hier verder

Mattijs van Dulkenraad, goed gehumeerude harldlopende Hagenees

Het interview met hem kun je hier lezen.

 

2 reacties op Interviews

  1. j zegt:

    Leuk Marlon je bent gewoon een Spartakanjer:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s