Burgemeester geeft startschot bij Molenloop AV Sparta

Voor de 23e maal wordt aanstaande zondag 22 juni de Molenloop georganiseerd. De hoofdafstanden (5 en 10km) van de bekendste loop van deze gemeente wordt weggeschoten door burgemeester Van der Sluijs.

Zoals de loop al aangeeft gaat het parcours  langs Molen “de Vlieger”, de bekendste Molen van Voorburg, die de lopers halverwege de 10 kilometer zullen tegenkomen. Vanaf de atletiekbaan op Sportpark Westvliet gaan de lopers via het Schrepelpad langs de Vliet. Via het centrum van Oud-Voorburg en de Laan van Leeuwenstein, de Prins Bernhardlaan en de Molen wordt er nog een lusje gemaakt alvorens de Vliet aan de Leidschendamse kant wordt bereikt. De finish is weer op de atletiekbaan.

Vorig jaar was overwinning voor Spartaan Maarten Klein. De trainer van AV Sparta liep de afstand in 10 kilometer in 37.01 min.Image

De parkoersrecords voor de 10 kilometer staan op naam van:
32:24 – Jeroen Bonnes (heren)
41:50 – Helmie Ramaker (dames)

De parkoersrecords voor de 5 km. staan op naam van:
16:26 – Roché Silvius (heren)
19:59 – Esmée Teeling (dames)

 

Jeugdloop

Het startschot van de jeugd –en kinderloop wordt gegeven door meervoudig jeugdkampioene (60 en 100 meter horden) Maayke Tjin A-Lim. De talentvolle atlete van de organiserende vereniging hoopt volgend jaar hoopt deel te nemen aan het EK voor junioren in Zweden. Zoals gebruikelijk zullen ook weer veel scholieren meedoen en hun uiterste best doen om de aftstand zo snel mogelijk te volbrengen. De school met de beste tien hardlopers bij de jeugdloop (2,5 km) krijgt de wisselbeker.

Nieuw dit jaar is de teamloop, waar groepen van 7 lopers als team kunnen inschrijven. De beste 5 lopers van een team zullen de eerste winnaar worden in dit terugkerend klassement.

 

Het programma:

 

10.00 1km Kinderloop (tot en met groep 4)

10.45 2,5 Jeugdloop (groep 5 tot en met 8)

12.00 5 km

12.10 10 km (vanaf 16 jaar)

Inschrijven kan nog tot een kwartier voor de wedstrijd

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie