Hoe profiteer je van een goede wandeling?

wandelen, training, leuke loopjesWandelen geen echte training, voor een doorsnee hardloper? Daar kun je je behoorlijk op verkijken.

De kracht van een goede wandeling stelt je lichaam in staat om kleine aanpassingen te maken die je voeten, knieën en heupen versterken. Lange, stevige wandelingen geven je uithoudingsvermogen bovendien een boost. En wandelen als alternatieve training geeft je lichaam een welverdiende pauze, die kleine pijntjes kan voorkomen.

Enkele tips:

Let op je houding
Loop zo rechtop mogelijk en neem kleine stappen, om overstrekken – dat kan leiden tot pijn aan benen, voeten en heupen – te voorkomen. Til je voeten niet te hoog op en probeer zo lichtvoetig mogelijk te lopen.

Wandelen op een hardloopdag
Als je met wandelen een looptraining vervangt, verdubbel dan het aantal minuten dat je zou hardlopen en houd dat getal als wandellengte aan. Als je dertig minuten zou gaan hardlopen, wandel je nu dus een uur. Je hoeft die hele tocht trouwens niet in één keer af te leggen natuurlijk. Je kan ’s ochtends een stuk gaan wandelen bijvoorbeeld, en dan ’s avonds weer een deel.

Wandelen op een alternatieve trainingsdag
Heb je een rustdag, dan is wandelen een efficiënte manier om je bloedsomloop te bevorderen en je herstel te bespoedigen. Het is ook een goede manier om de sleur te doorbreken en misschien wel om tijd door te brengen met familieleden of vrienden die (nog?) niet hardlopen.

Varieer de route
Net als met hardlopen zorgt een gevarieerde omgeving ervoor dat je sneller vooruitgang zal boeken. Pak eens een paar heuvels mee (of dezelfde heuvel een paar keer) of loop een hoge buitentrap op. Als het koud of glad is, zijn trappenhuizen ook een goed alternatief. Je benen zullen er sterker van worden. En ooit zullen ze je dankbaar zijn.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Runnersinfo, training en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s