Timo de Geus wint souverein 26e Molenloop

Op een bewolkte ochtend zijn ruim 700 deelnemers naar Westvliet en de atletiekbaan van AV Sparta getogen. Dit jaar beten de volwassenen het spits af op de hoofdafstanden. Daar waar vorige jaren de 5 en 10 km midden op de dag startten, werd er nu al om 10 uur gestart. Gelukkig (voor de lopers) was de hete periode ten einde. Zo waren goede tijden mogelijk. Een heus juichteam van hoofdsponsor Zorg&Zekerheid was ter plekke om de lopers extra aan te moedigen.

Na het lossen van het startschot door oer Spartaan Piet van Zaalen (hij deed dit voor de laatste maal), ging het veld op weg richting de Vliet, oud Voorburg en Molen de Vlieger om vervolgens op de atletiekbaan terug te keren.

Molenloop2017-start10kmTimo de Geus uit S’Gravendeel nam gedecideerd de leiding. Op enige afstand gevolgd door Rudy Koot (Hague Road Runners), Vincent Bloem en de Spartaanse thuislopers Robin Kuiper en Joeri Borgstein. Laatstgenoemde had vrijdag nog een snelle 5 km. gelopen bij de Kwintsheulse Oranjeloop. Terwijl De Geus (trainend bij AV Spirit)  onbedreigd richting de zege stevende, ontspon zich een spannende strijd om de tweede plek. De winnaar van de 5 km van 2015 en nummer 2 van vorig jaar finishte in een snelle 33.55 min. en met maar liefst 2 minuten voorsprong. Voorburger Borgstein – vorig jaar nog 3e- had zijn race goed opgebouwd en wist de tweede plaats veilig te stellen vlak voor Bloem.

Winnares van vorig jaar, Janna van Dijk kon wegens een blessure haar titel niet verdedigen. Daar maakte Leone de Voogd (net lid bij de Leidse Roadrunners) dankbaar gebruik van door in ruim 43 minuten te winnen.  De tweede plaats was voor Wendy Sneekes. Aafke Eshuis pakte het brons door Haag atlete Ellen Oostvogel in het laatste stuk te passeren.

Natte start bij 5 km.

Molenloop2017-start5kmOp het moment dat de regen plots hard uit de lucht valt, schieten de 5 kilometer lopers weg. Hier maakt de Haagse atleet Issak Birhane zijn favorietenrol waar. De winnaar van onder meer de Omloop Ter Heijde wint van kop af in 16.23 min., de tweede tijd ooit gelopen in Voorburg. Anderhalve dag eerder werd de in Eritra geboren atleet nog 2e op de 10 km. bij de Oranjeloop. Op ruime afstand volgen Joao Seixas (17.33) van Leiden atletiek en Voorburgse Spartaan Ernst Coutinho (18.07). Opmerkelijke prestaties waren te noteren voor Jesse de Brouwer en Justin van Dooren (AV Sparta) die met een 6e en 7e plaats ruim onder de 20 minuten eindigden. Beide jongens zijn 13 jaar.

Bij de dames is er de zege voor Jolijn Swager (Voorschoten’97), die met 20.19 de winst pakt voor Yia-Lian Yin. De atlete van AV Sparta had in Kwintsheul ook al het podium behaald. Zij houd Nadine Duursma op de atletiekbaan nog net van het lijf. Het teamkampioenschap is voor de jongens junioren D van AV Sparta.

Basisschool Essesteijn herovert scholenkampioenschap.

Als alle lopers gefinished zijn komen de scholieren (groep 5 t/m 8) in actie voor hun 2,5 km dat tevens het strijdtoneel is voor het kampioenschap voor de basisscholen in de regio. Thijs Huigen loopt een bekeken race en weet alle anderen zijn hielen te laten zien. De atleet van AV Sparta en scholier van het Open Venster snelt naar 8.56. De 2e plaats is voor Corne Timmermans die vlak voor Siem Dagevos (AV Sparta) eindigt. Zoals vaak gaat het scholenkampioenschap tussen Pius X en Essesteijn. De laatste levert niet alleen de meeste deelnemers maar neemt ook de (wissel)cup met de grote oren mee naar school.

Juul Sauer van Essesteijn is met afstand het snelste meisje. Julia van Zaalen wordt 2e gevolgd en Dane Goossen eist de derde plek op.

De jongste deelnemers is 5 jaar, de oudste deelnemer was Spartaan Theo Sijbrandij (78 jaar) die nog veel deelnemers achter zich weet te houden.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Over AriBombari

Run for your life, before life runs you!
Dit bericht werd geplaatst in Blogverslag hardloop wedstrijd, jeugdwedstrijd en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Timo de Geus wint souverein 26e Molenloop

  1. Timo de geus zegt:

    Hoi, Ik ben de winnaar van de 10 km. Allereerst ben ik geen Leidenaar. Ik ben woonachtig in ‘s-Gravendeel. Ik train bij AV.Spirit in Oud-Beijerland.
    Ten tweede was ik vorig jaar 2e, en in 2015 1e!!

    • AriBombari zegt:

      Hallo Timo, dank voor de correctie, ik heb de fouten aangepast. Jouw winst in 2015 leek veel korter geleden, sorry voor de vergissing. Gek genoeg stond er Leiden op de deelnemerslijst bij jouw naam. Succes met de volgende races.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s